b8 b8 b8
TEST BANK FOR THE LANGUAGE OF MEDICINE 13TH
b8 b8 b8 b8 b8 b8 b8
b8 EDITION BYDAVI-ELLENCHABNER ALL CHAPTERS: ISBN- b8 b8 b8 b8 b8 b8
b8 13; 978-0443107795 A+
b8 b8
Chapter 01: Basic Word Structure
b8 b8 b8 b8
MULTIPLE CHOICES b8
1. Gastrectomy:
a. Gastric resection b8
b. Intestinalincision b8
c. Tumor of the stomachb8 b8 b8
d. Incision of the stomach b8 b8 b8
e. Resection of the intestine b8 b8 b8
ANS: A b8 REF: p. 9 b 8 b 8 b8 OBJ: Analyze medical terms.
b8 b8 b8
2. Osteitis:
a. Incision of a bone b8 b8 b8
b. Removal of a bone b8 b8 b8
c. Incision of a joint b8 b8 b8
d. Inflammation of a joint b8 b8 b8
e. Inflammation of a bone b8 b8 b8
ANS: E b8 REF: p. 4 | p. 11 b 8 b 8 b8 b8 b8 b8 OBJ: Analyze medical terms.
b8 b8 b8
A+ Page 1
b8
,Created By: A Solution
b8 b8 b8
3. Hepatoma:
a. Incision of the kidney b8 b8 b8
b. Tumor of the liver b8 b8 b8
c. Blood mass b8
d. Inflammation of the liver b8 b8 b8
e. Red blood cell
b8 b8
ANS: B
b8 REF: p. 13 b 8 b 8 b8 OBJ: Analyze medical terms.
b8 b8 b8
4. Cystoscopy:
a. Study of cells
b8 b8
b. Visual examination of cells
b8 b8 b8
c. Removal of a sac of fluid b8 b8 b8 b8 b8
d. Removal of the urinary bladder b8 b8 b8 b8
e. Visual examination of the urinary bladder
b8 b8 b8 b8 b8
ANS: E
b8 REF: p. 8 b 8 b 8 b8 OBJ: Analyze medical terms.
b8 b8 b8
5. Iatrogenic:
a. Pertaining to produced by treatment b8 b8 b8 b8
b. Produced by the mind b8 b8 b8
c. Cancer producing b8
d. Pertaining to producing a tumor b8 b8 b8 b8
e. Cutting into a tumor b8 b8 b8
A+ Page 2
b8
,Created By: A Solution
b8 b8 b8
ANS: A
b8 REF: p. 10 | p. 13 b 8 b 8 b8 b8 b8 b8 OBJ: Analyze medical terms.
b8 b8 b8
6. Electroencephalogram:
a. Record of electricity in the brain
b8 b8 b8 b8 b8
b. Record of electricity in the heart
b8 b8 b8 b8 b8
c. X-ray of the brain
b8 b8 b8
d. Record of sound waves in the brain
b8 b8 b8 b8 b8 b8
e. X-ray of the heart and brain
b8 b8 b8 b8 b8
ANS: A
b8 REF: p. 9 b 8 b 8 b8 OBJ: Analyze medical terms. b8 b8 b8
7. Diagnosis:
a. Made after the prognosis
b8 b8 b8
b. A guess as to the patient’s condition
b8 b8 b8 b8 b8 b8
c. A prediction of the course of treatment
b8 b8 b8 b8 b8 b8
d. Made on the basis of complete knowledge about the patient’s condition
b8 b8 b8 b8 b8 b8 b8 b8 b8 b8
e. A treatment of the patient
b8 b8 b8 b8
ANS: D
b8 REF: p. 10 b 8 b 8 b8 OBJ: Analyze medical terms. b8 b8 b8
8. Cancerous tumor: b8
a. Hematoma
b. Adenoma
c. Carcinoma
d. Carcinogenic
A+ Page 3
b8
, Created By: A Solution
b8 b8 b8
e. Neurotomy
ANS: Cb8 REF: p. 7 b 8 b 8 b8 OBJ: Analyze medical terms.
b8 b8 b8
9. Microscopic examination of living tissue:
b8 b8 b8 b8
a. Incision
b. Pathology
c. Biopsy
d. Autopsy
e. Resection
ANS: Cb8 REF: p. 7 b 8 b 8 b8 OBJ: Use word parts to build terms.
b8 b8 b8 b8 b8 b8
10. Pertaining to the largest part of the brain:
b8 b8 b8 b8 b8 b8 b8
a. Cerebral
b. Cephalic
c. Renal
d. Cardiac
e. Neural
ANS: Ab8 REF: p. 8 b 8 b 8 b8 OBJ: Use word parts to build terms.
b8 b8 b8 b8 b8 b8
11. Removal of a gland: b8 b8 b8
a. Gastrotomy
b. Gastric
c. Hepaticresection
b8
A+ Page 4
b8