AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. What is the meaning of Digital Technology?
Answer:
Are electronic tools, systems, devices, and resources that generate, store, or process data.
Question:
2. What is the meaning of Digital Marketing?
Answer:
The strategic process of marketing and selling goods and services to a target market using digital
technologies, mainly over the internet.
Question:
3. Paid Media
Answer:
Is the media that online fashion marketers pay for, such as Facebook paid ads and services such as Google
Ad Words.
Question:
4. Owned Media
Answer:
Is the media that fashion businesses own and control, such as customers details and email lists, websites,
and blogs.
Question:
5. Earned Media
Answer:
Is any conversation or publicity around your brand that comes voluntarily from others, such as social
network accounts that promote a business, or blogs and articles that mention them.
Question:
6. What are the major benefits of digital marketing?
Answer:
It is the most cost effective, most measurable, target ideal buyers, connect with potential customers, helps
you reach social media users, helps you reach mobile customers, and allows you to view the real time
results of your campaigns and adapt your tactics to improve results.
Question:
7. What are the additional 3 Ps added to the traditional marketing mix?
Answer:
People, process, and physical evidence.
,Question:
8. What are the four stages of the fashion marketing cycle?
Answer:
Question:
9. What are the five steps involved in developing a successful digital marketing strategy?
Answer:
1) Setting Goals
2) Knowing Customers and Competitors
3) Evaluating Resources
4) Evaluating Channels
5) Measuring Progress
Question:
10. What are the examples of pull marketing strategy in digital marketing?
Answer:
Digital media: websites, blogs, social media networks.
Question:
11. Understand the differences between a corporate website and a marketing website.
Answer:
Corporate= designed to increase a firms visibility Marketing= increase visitor purchases.
Question:
12. What are the four steps involved in developing a quality website?
Answer:
1) Have a good hosting website company
2) Chose an effective URL
3) Build a strong, effective website (e-commerce)
4) Create useful content
Question:
13. What is the meaning of Site Mapping?
Answer:
Is a plan of a website's content, arranged hierarchically. A site map can be read by search engines to gather
more information about a site.
Question:
14. What is the meaning of Wireframe?
Answer:
Is a rough plan or blueprint of a website's layout, usually without visual or design elements like colors,
fonts, and decoration. It gives information about the structure of each of the pages.
Question:
15. What is Search Engine Optimization (SEO)?
, Answer:
Is the practice of increasing the quantity and quality of traffic to your website through organic search
engine results.
Question:
16. How to improve SEO ranking (the Checklist)?
Answer:
-Search engines like text pages
-Search engines like links, so try to have at least one text-based hyperlink per page
-Search engines like URLs that include descriptions rather than number and digit extensions
-Search engines like individual page title tags
-Search engines like each page to have a unique meta description, so add relevant sentences rather than key
words
- Search engines like images to have a number and an 'alt tag', which is a description of the image
-Search engines like site maps, so make sure your website has one
Question:
17. What is Search Engine Marketing (SEM)?
Answer:
Is a digital marketing strategy used to increase the visibility of a website in search engine results by
purchasing ads on search engines.
Question:
18. How does Google Search work?
Answer:
1) Crawling: Does Google know about your website, and can they find it?
2) Indexing: Can Google index your site?
3) Serving: Does the website have good and useful content, and is it relevant to a users search.
Question:
19. What are the three different types of online advertising?
Answer:
1) Banner Ad: Strip message placed in high-visibility areas of frequently visited websites
2) Pop-Up Ad: Separate window that pops up with an advertising message
3) Pre-Roll Video Ad: A pre-roll ad is a promotional video message that plays before the content the user
has selected
Question:
20. What is permission-based email marketing?
Answer:
Sending commercial emails to people after obtaining their consent to do so, usually by means of an online
or offline opt-in form.
Question:
21. What is spamming in email marketing?
Answer:
Mass e-mailing to customer who have not expressed interest, can give your company a poor reputation