QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Birth to 6months calorie requirement
Answer:
120kcal/kg/day
Question:
2. 7 months to 1 year Calorie requirement
Answer:
100 kcal/kg/day
Question:
3. 2 to 10 years caloric requirements
Answer:
100 to 70 kcal/kg/day
Question:
4. Adolescent calorie requirements
Answer:
45 kcal/kg/day (significant decrease)
Question:
5. How much Vitamin D a day does an infant need starting at 2 months?
Answer:
400IU
NOTE: this applies to both breast fed and formula fed infants
Question:
6. How much Iron do infants who are exclusively breastfeeding need?
Answer:
1 mg/kg/day of iron is recommended
Question:
7. Absent red reflex could indicate these two things:
Answer:
Congenital Cataracts Retinoblastoma
Question:
8. What issue with the eyes could indicate Gonococcus, chlamydia, or herpes?
Answer:
Purulent Eye Discharge
,Question:
9. Disconjugate gaze is considered abnormal, True or False?
Answer:
False: Disconjugate gaze is normal
Question:
10. What do response do we look for when testing the hearing if a Newborn?
Answer:
Startle Response
Question:
11. A newborn has small white cysts on the palate and gums of the mouth. What's this and should it be a
concern?
Answer:
Epstein pearls (common)
Question:
12. Gross Motor: Good head control
Answer:
2-3 months
Question:
13. What is the Tonic Neck Reflex?
Answer:
Occurs when newborn's head is turned to the side, the arm on that side will extend while the opposite arm
will contract - prepares the infant for voluntary reaching and may be a precursor to hand/eye coordination.
Question:
14. What age (range) does Tonic neck for the fencing reflex appear?
Answer:
2-3 months
Question:
15. Gross Motor: Rolls back to front
Answer:
5-6 months
Question:
16. Gross motor: sits alone
Answer:
7 months
Question:
17. Gross Motor: Pulls to stand
Answer:
9-10 months
,Question:
18. Gross Motor: stands alone
Answer:
11-12 months
Question:
19. Gross Motor: Walks
Answer:
12-14 months
Question:
20. Gross Motor: walks up and down stairs
Answer:
22-24 months
Question:
21. Gross Motor: jumps
Answer:
24-28 months
Question:
22. Fine Motor: Grasps and shakes rattle
Answer:
2-3 months
Question:
23. Fine Motor: Reaches out for object
Answer:
3-4 Months
Question:
24. Fine Motor: Hand to hand transfer*
Answer:
5-6 months
Question:
25. Fine Motor: Raking grasp
Answer:
6-7 months
Question:
26. Fine Motor: Finger Grasp
Answer:
7-9 months
, Question:
27. Fine motor: Pincer grasp*
Answer:
8-10 months
Question:
28. Fine Motor: Pinch Grasp
Answer:
12 months
Question:
29. Fine Motor: Marks on paper
Answer:
10-12 months
Question:
30. Fine Motor: Stacks 3 blocks
Answer:
17-18 months
Question:
31. Fine Motor: stacks 6-7 blocks
Answer:
22-24 months
Question:
32. Language: Smiles and coos
Answer:
2-3 months
Question:
33. Language: Laughs
Answer:
4-5 months
Question:
34. Language: Babbles
Answer:
5-6 months
Question:
35. Language: "Mama-dada"
Answer:
8-9 months