QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. What are some examples of nursing impacting health of individuals and/or communities?
Answer:
- vaccinations
- screenings
- educating
Question:
2. What is a holistic health model?
Answer:
- Grounded in relationship between mind, body and spirit
- Recognizes the dynamic interaction between physical intellectual, emotional, social, and spiritual aspects
of the lived experience
Question:
3. What does health promotion include?
Answer:
health, wellness, disease, and illness
Question:
4. What is an acute disease?
Answer:
symptoms develop rapidly but the disease lasts only a short time
Question:
5. What is a chronic disease?
Answer:
an ongoing condition or illness
Question:
6. What are health beliefs?
Answer:
our beliefs about health influence our health behaviors how healthy we think we are
Question:
7. What are Cultural Beliefs?
Answer:
- affects our values and beliefs
- can impact how we view others
- knowledge and respect for cultural preferences minimizes inequalities and improves health outcomes
, Question:
8. What variables influence health, health beliefs, and health practices?
Answer:
- Internal and external variables
- Social determinants of health
- modifiable vs non modifiable risk factors
- culture
- family dynamics
Question:
9. What are internal variables?
Answer:
things that impact us in our minds like developmental stage, education, coping skills, perceptions about
symptoms, health beliefs, spirituality
Question:
10. What are external variables?
Answer:
Things that impact us from the outside including family, community, socioeconomic status, social
determinants of health, culture, and environment
Question:
11. What is primary prevention?
Answer:
- Decreasing risk for development
- Improve general health of communities
- Disease free
Question:
12. What is secondary prevention?
Answer:
- Early identification such as screenings
- Intervention before big problem develops
Question:
13. What is tertiary prevention?
Answer:
- Treatment
- Already have a diagnosis
- Controlling chronic effects or restoring optimal functioning
Question:
14. What type of prevention involves scheduling a client for a screening for breast cancer?
Answer:
secondary prevention