QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. What is the priority criterion for an RN when delegating tasks to an LPN?
Answer:
State Nurse Act for the LPN
Question:
2. Which type of IV fluid is most appropriate to rapidly increase intravascular volume in a patient with
hypovolemic shock?
Answer:
Lactated Ringers Solution
Question:
3. What adverse effect should a nurse monitor for in a client prescribed furosemide?
Answer:
Hypokalemia
Question:
4. In a mass casualty event, which client should be identified as emergent?
Answer:
A client who has a punctured femoral artery
Question:
5. Which activities can a nurse assign to an assistive personnel (AP)?
Answer:
Accompany a client who has depression to OT, Check the position of a client in soft wrist restraints, Sit
with a client who has alcohol use disorder
Question:
6. Which tasks should a nurse delegate to an assistive personnel (AP)?
Answer:
Ambulate a client who has a cane, Record urinary output, Transfer a client to a stretcher
Question:
7. What intervention should a nurse anticipate for a patient with Guillain-Barre syndrome to prevent
complications?
Answer:
Providing oxygen therapy as needed
Question:
8. Which IV solution should a nurse prepare for a client with hypernatremia and NPO status?
Answer:
0.45% sodium chloride
, Question:
9. Which client should a nurse plan to care for first at the start of the shift?
Answer:
A client asking about his PCA pump that contains morphine
Question:
10. What is the priority complication for a newborn with macrosomia and a mother with diabetes mellitus?
Answer:
Hypoglycemia
Question:
11. Which food is the best source of potassium for a client taking furosemide?
Answer:
Bananas
Question:
12. What type of IV fluid should be considered next for a patient with severe hypovolemia if blood
pressure remains low?
Answer:
Albumin 5%
Question:
13. Which task should a charge nurse reassign to a licensed nurse from assistive personnel?
Answer:
Removing and cleaning the cannula of a client who has a new tracheostomy
Question:
14. What finding should a nurse expect in a preschooler with a calcium level of 8.0 mg/dL?
Answer:
Muscle tremors
Question:
15. Which IV fluid should a nurse administer to a patient with dehydration to quickly expand intravascular
volume?
Answer:
0.9% Normal Saline
Question:
16. What is the priority action of a nurse caring for a group of clients on a surgical unit?
Answer:
Assessing a client who experiences unilateral calf pain when ambulating
Question:
17. What type of IV fluid should a nurse select for a patient with congestive heart failure to minimize fluid
overload?