QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Population health
Answer:
the health outcomes of a population as measured by the DoH and health-status indicators; an approach to
health that aims to improve the health of populations and to reduce health inequities in and among
population groups
Question:
2. Determinants of health (DoH)
Answer:
the range of personal, social, economic and environmental factors that combine together to affect the
health status of individuals and communities
Question:
3. What are the 12 DoH?
Answer:
1. income + social status
2. education + literacy
3. social support networks
4. employment / working conditions
5. social environments
6. physical environments
7. personal health practices + coping skills
8. Health child development
9. biology + genetic endowment
10. health services
11. Gender
12. culture
Question:
4. Politics
Answer:
the art or science concerned w/guiding or influencing governmental policy; political actions, practices or
policies
Question:
5. Ethics
Answer:
"nursing ethics" comprises reasoned reflection and enquiry about the ethical dimensions of nursing
practice as it impacts the lives of patients, colleagues, and society
Question:
6. Components of ethics
, Answer:
1. autonomy
2. beneficence
3. non-maleficence
4. distributive justice
5. fidelity
6. veracity
Question:
7. Equity
Answer:
the absence of avoidable or remedial differences among groups of people, whether those groups are
defined socially, economically, demographically, or geographically
Question:
8. Social Justice
Answer:
the fair distribution of resources and responsibilities among the members of a population; based on the
concept of human rights and equity; compares the unfair position of social groups, root causes and acts to
eliminate differences
Question:
9. Global health
Answer:
"the scope of the problem, not the location" an area for study research and practice that places a priority on
improving health and achieving equity in health for all people worldwide; emphasizes transnational health
issues, determinants, and solutions; involves many disciplines within and beyond the health sciences and
promotes interdisciplinary collaboration; synthesis of population-based prevention with individual-level
clinical care
Question:
10. What are the 4 underlying principles for SDGs?
Answer:
1. Universal
2. Sustainability (economy, society, environment)
3. Leave no one behind
4. Participation
Question:
11. Global citizenship
Answer:
participation in decisions concerning life at all levels; acknowledges interconnectedness; social + ethical
responsibility; expressed through engagement; demonstrates cultural safety + humility; understands the
forces influencing health + illness
Question:
12. Advocacy