• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 8 van de 68 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Test bank for Nutrition for Dental Health Enhanced Edition Third Edition Rebecca Sroda

Document preview thumbnail
Voorbeeld 8 van de 68 pagina's

Test bank for Nutrition for Dental Health Enhanced Edition Third Edition Rebecca Sroda

Voorbeeld van de inhoud

,Chapter 01: Eating 101

1. Chemicals in food that nourish our body are called:
A. nutrition.
B. nutrients.
C. functional food.
D. enzymes.
Answer: B
Subject: Chapter 01: Eating 101

2. Incidence of obesity has doubled in the last:
A. 5 years.
B. 10 years.
C. 20 years.
D. 100 years.
Answer: C
Subject: Chapter 01: Eating 101

3. Which is NOT a 21st-century lifestyle trend?
A. People are living longer.
B. We have a tendency to eat on the run.
C. We are primarily sedentary.
D. We eat less frequently than 20 years ago.
Answer: D
Subject: Chapter 01: Eating 101

4. Everybody has specific food cravings. Foods high in protein are preferred as comfort foods.
A. Both statements are true.
B. Both statements are false.
C. The first statement is true, the second false.
D. The first statement is false, the second true.
Answer: B
Subject: Chapter 01: Eating 101

5. The single most craved food is:
A. potato chips.
B. caffeinated soda.
C. chocolate.
D. fast food.
Answer: C
Subject: Chapter 01: Eating 101

6. All organs secrete enzymes during the digestive process EXCEPT the:
A. colon.
B. pancreas.
C. stomach.




© Jones & Bartlett Learning, LLC. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION 1-1

,D. small intestines.
Answer: A
Subject: Chapter 01: Eating 101

7. Most nutrients are absorbed by the body through which organ?
A. Esophagus
B. Stomach
C. Colon
D. Small intestines
Answer: D
Subject: Chapter 01: Eating 101

8. Undigested food becomes __________ and passes into the __________.
A. waste/large intestine
B. molecules/rectum
C. a bolus/stomach
D. chime/liver
Answer: A
Subject: Chapter 01: Eating 101

9. Total transit time from mouth to elimination can be anywhere from a day to __________.
A. 3 days
B. 1 week
C. 3 weeks
D. 1 month
Answer: C
Subject: Chapter 01: Eating 101

10. Most people assume “consumption norm” is __________.
A. the amount of food put before them
B. the proper amount of food to eat in one sitting
C. the kind of food consumers purchase
D. fad foods
Answer: B
Subject: Chapter 01: Eating 101

11. Protease aids with digestion of __________ and amylase aids with digestion of __________.
A. fats/sugar
B. protein/lipids
C. carbohydrates/amino acids
D. protein/carbohydrates
Answer: D
Subject: Chapter 01: Eating 101




© Jones & Bartlett Learning, LLC. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION 1-2

,12. Eating fast food and consuming twice as many soft drinks than 40 years ago are common 21st
century eating patterns because of the efforts of food manufacturers mass marketing.
A. Both the statement and the reason are correct and related.
B. Both the statement and the reason are correct but NOT related.
C. The statement is correct, but the reason is NOT.
D. The statement is NOT correct, but the reason is correct.
E. Neither the statement NOR the reason are correct.
Answer: A
Subject: Chapter 01: Eating 101

13. Ninety-six percent of human body mass is composed of the elements hydrogen, oxygen,
carbon, and what other element?
A. Sodium
B. Potassium
C. Nitrogen
D. Calcium
Answer: C
Subject: Chapter 01: Eating 101

14. The relationship between food and disease process happens when the body gets too much of a
nutrient. Disease can also manifest when there is too little of a certain nutrient in the diet.
A. Both statements are true.
B. Both statements are false.
C. The first statement is true, the second false.
D. The first statement is false, the second true.
Answer: A
Subject: Chapter 01: Eating 101

15. Disease processes caused by poor nutrition and eating habits includes all EXCEPT:
A. diabetes.
B. colon cancer.
C. anorexia.
D. dental caries.
E. hyperthyroidism.
Answer: E
Subject: Chapter 01: Eating 101




© Jones & Bartlett Learning, LLC. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION 1-3

,Chapter 02: Carbohydrates

1. All of the following are examples of carbohydrates role in the body EXCEPT:
A. repair body tissue.
B. maintain blood glucose levels.
C. supply the body with energy.
D. spare protein.
Answer: A
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

2. The chemical building blocks of carbohydrates are called disaccharides. All carbohydrates
derive from plants.
A. Both statements are true.
B. Both statements are false.
C. The first statement is true, the second false.
D. The first statement is false, the second true.
Answer: B
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

3. The main unit of carbohydrate is:
A. water.
B. fructose.
C. oligosaccharide.
D. glucose molecule.
Answer: D
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

4. A polysaccharide has more than __________ molecules of sugar.
A. 5
B. 7
C. 10
D. 20
Answer: C
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

5. Maltose is an example of a(n):
A. monosaccharide.
B. disaccharide.
C. oligosaccharide.
D. polysaccharide.
Answer: B
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

6. Glycogen is to storage of energy in animals as starch is to storage of energy in:
A. plants.
B. cells.




© Jones & Bartlett Learning, LLC. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION 2-1

,C. muscle.
D. food.
Answer: A
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

7. Fiber is referred to as roughage. Fiber is used by the body for energy.
A. Both statements are true.
B. Both statements are false.
C. The first statement is true, the second false.
D. The first statement is false, the second true.
Answer: C
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

8. The difference between a polysaccharide and starch is that a polysaccharide:
A. contains fiber and starch does not.
B. is a simple sugar and starch is a disaccharide.
C. there is no difference as starch is a polysaccharide.
D. is soluble and starch is insoluble.
Answer: C
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

9. All of the following statements are true about fiber EXCEPT:
A. chemical links between fiber molecules cannot be separated by digestive enzymes.
B. vitamins and minerals in fiber pass through the body unabsorbed.
C. fiber adds chewy and crunchy texture to foods.
D. fiber is predominantly found in animal protein and dairy products.
Answer: D
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

10. Which of the following statements is true about digestion of carbohydrates?
A. Monosaccharides require enzymes to break down into smaller units.
B. Final breakdown of carbohydrates occurs in the stomach.
C. Disaccharides and polysaccharides must be reduced to monosaccharides before they can be
absorbed by the body.
D. Splitting of carbohydrates begins in the stomach when polysaccharides mix with amylase.
Answer: C
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

11. Lactose intolerance occurs when there is an absence of the digestive enzyme lactase. One
group of people who are at high risk for lactose intolerance is Hispanics.
A. Both statements are true.
B. Both statements are false.
C. The first statement is true, the second false.
D. The first statement is false, the second true.




© Jones & Bartlett Learning, LLC. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION 2-2

,Answer: C
Subject: Chapter 02: Carbohydrates


12. All of the following statements are true about carbohydrates EXCEPT:
A. complex carbohydrates can cause blood glucose to spike, then drop below normal.
B. simple sugars are most cariogenic.
C. excessive fiber intake can decrease mineral absorption.
D. excess consumption of simple sugars can elevate triglyceride level.
Answer: A
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

13. The recommended intake of carbohydrates is:
A. no more than 30% of total daily calorie intake.
B. 10% to 20% of total daily calorie intake.
C. less than 75% of total daily calorie intake.
D. about 55% to 65% of total daily calorie intake.
Answer: D
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

14. Sugar can be used as a preservative in processed foods. Sugar will pull water from bacterial
cells and disable them.
A. Both statements are true.
B. Both statements are false.
C. The first statement is true, the second false.
D. The first statement is false, the second true.
Answer: A
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

15. When blood glucose is __________ than 80 mg/dL it is called __________.
A. lower/hyperglycemia
B. higher/hypoglycemia
C. lower/hypoglycemia
D. higher/hyperglycemia
Answer: C
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

16. Which body organ secretes insulin to assist with homeostasis?
A. Liver
B. Stomach
C. Small intestine
D. Pancreas
Answer: D
Subject: Chapter 02: Carbohydrates




© Jones & Bartlett Learning, LLC. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION 2-3

,17. The storage form of glucose in muscle is called:
A. glycose.
B. glycogen.
C. glucagon.
D. glucogenesis.
Answer: B
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

18. The name of the hormone that assists with the conversion of glycogen to glucose is:
A. insulin.
B. glycose.
C. glucagon.
D. glycogen.
Answer: C
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

19. All of the following are good suggestions for maintaining blood glucose levels EXCEPT:
A. eat complex carbohydrates throughout the day.
B. choose whole grain versions of food.
C. avoid refined sugar.
D. eat simple sugars between meals.
Answer: D
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

20. Refined sugar would be considered which type of carbohydrate?
A. Monosaccharide
B. Simple sugar
C. Polysaccharide
D. Complex carbohydrate
Answer: B
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

21. Which carbohydrate is not absorbed by the body and used as fuel?
A. Lactose
B. Sucrose
C. Glucose
D. Fiber
Answer: D
Subject: Chapter 02: Carbohydrates

22. __________ fiber is the type that gives bulk to stools and carries cholesterol out of the body.
A. Insoluble
B. Soluble
C. Gelatinous
D. Crunchy




© Jones & Bartlett Learning, LLC. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION 2-4

Gekoppeld boek
 image
Uitgever: 2020 ISBN: 9781284209426 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
23 september 2026
Aantal pagina's
68
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$35.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
TestBanksZone
5.0
(2)
Verkocht
31
Volgers
1
Items
319
Laatst verkocht
4 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen