CORRECT ANSWERS
Question:
1. Free will
Answer:
the belief that behavior is caused by an individual's independent decision making
Question:
2. Determinism
Answer:
the assumption that everything that happens has a determinant (cause) in the observable world.
Question:
3. The mind-brain problem
Answer:
How is experience related to the organ system called the brain?
Question:
4. Dualism
Answer:
the belief that the mind is separate from the brain but controls the brain and (through it) the whole body
Question:
5. Monism
Answer:
the view that conscious experience is generated by and therefore is inseparable from the brain.
Question:
6. psychotherapists
Answer:
professionals with training in psychology who specialize in helping people with psychological problems.
Question:
7. Psychiatrists
Answer:
are trained as medical doctors. In addition to training in psychology, they are educated in how to use
prescription drugs to treat psychological distress
Question:
8. Psychiatric nurses
Answer:
receive standard nursing education plus additional training in the care of emotionally troubled individuals.
They mainly work in medical clinics and hospitals.
, Question:
9. Psychiatric and clinical social workers
Answer:
combine training in social work with specialized knowledge related to treatment of and advocacy for the
well-being of emotionally disturbed people in the larger community.
Question:
10. Clinical psychologists
Answer:
have advanced degrees in psychology. They help people with mental and emotional problems. To better
understand their clients, clinical psychologists receive training in intellectual and psychological testing
used in diagnosis and treatment.
Question:
11. Counseling psychologists
Answer:
have advanced degrees in psychology. They help people with educational, vocational, marriage, health,
and other important life decisions. They are trained in psychotherapy and some types of psychological
testing.
Question:
12. Psychoanalysts
Answer:
are psychotherapists who use mental health treatment strategies that are based on the theories and methods
pioneered by Sigmund Freud.
Question:
13. Freud
Answer:
believed that an unconscious component of the human mind affects our functioning in day-to-day life.
Question:
14. Forensic psychologists
Answer:
provide advice and consultation within the criminal justice system.
Question:
15. Industrial/Organizational psychologists
Answer:
study people's behavior in the workplace using a combination of social, cognitive, and motivational
psychology principles, as well as psychological tests.
Question:
16. ergonomist or human factors specialist
Answer:
facilitates the design of machinery and equipment so that the average user can operate them efficiently and
safely.