ANSWERS
Question:
1. What are the 5 strategies for learning ASL?
Answer:
1.Build a language Community,
2.Minimize reliance on English as you listen or converse in ASL,
3.Focus on meaning rather than individual signs,
4. Focus on the signer's face, not on the hands for two very important reasons,
5. show you understand the signer.
Question:
2. 1. Build a language community
Answer:
Don't miss class, need good cohesiveness in class, if you miss you miss out on good interaction, maintain a
signing environment
Question:
3. 2. Minimize reliance on English as you listen or converse in ASL
Answer:
leave english and voice outside the door, don't take notes just immerse yourself
Question:
4. 3. Focus on meaning rather than individual signs.
Answer:
don't worry about understanding each individual sign just understand the entire meaning of the whole
sentence. Don't ask friends for the meaning of a sign, you will lose out on valuable communication skills.
Question:
5. 4. Focus on the signer's face, not on the hands for two very important reasons.
Answer:
First, grammar is in facial expressions so to know what is really said you need to look at the face. Second,
it is considered rude to look away from the signers face why they are signing to you.
Question:
6. Fingerspelling names
Answer:
in Deaf community you introduce yourself by fingerspelling your name.
Question:
7. Fingerspelling flow
Answer:
when fingerspelling a word you want to have a continuous flow of one letter to the next, rather than letter
by letter. Don't bounce or stamp the letters as you spell.
, Question:
8. Arm position while fingerspelling
Answer:
keep elbow down and arm relaxed
Question:
9. Hand Position 1: Fingerspelling to Person in Front
Answer:
keep hand in the sightline as you sign. This is the space between your face and your listener's face. Hand in
front of your chin or slightly below it .
Question:
10. Hand position 2: Fingerspelling to person next to you.
Answer:
When fingerspelling orient your hand toward the person and within the sightline.
Question:
11. Hand Position 3: Fingerspelling to Someone above You
Answer:
When you sit and finger spell to someone standing, move your hand up to face the listener with the
sightline.
Question:
12. Andrew J. Foster, born where?
Answer:
Birmingham, Alabama
Question:
13. What school did he attend?
Answer:
Alabama school for the Colored Deaf in Talladega
Question:
14. At what age did Foster lose his hearing?
Answer:
Age 11
Question:
15. Was he accepted into Gallaudet university?
Answer:
Yes, as one of the first of three black deaf students to be accepted.
Question:
16. what degrees does Foster have?