ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Database Application
Answer:
Software that helps business users interact with database systems.
Question:
2. Database Administrator
Answer:
Responsible for securing the database system against unauthorized users. A database administrator
enforces procedures for user access and database system availability.
Question:
3. Authorization
Answer:
Many database users should have limited access to specific tables, columns, or rows of a database.
Database systems authorize individual users to access specific data.
Question:
4. Rules
Answer:
Database systems ensure data is consistent with structural and business rules.
Question:
5. Query Processor
Answer:
Interprets queries, creates a plan to modify the database or retrieve data, and returns query results to the
application. Performs query optimization to ensure the most efficient instructions are executed on the data.
Question:
6. Storage Manager
Answer:
Translates the query processor instructions into low-level file-system commands that modify or retrieve
data. Database sizes range from megabytes to many terabytes, so the storage manager uses indexes to
quickly locate data.
Question:
7. Transaction Manager
Answer:
Ensures transactions are properly executed. The transaction manager prevents conflicts between
concurrent transactions. The transaction manager also restores the database to a consistent state in the
event of a transaction or system failure.
,Question:
8. Metadata
Answer:
Data about the database, such as column names and the number of rows in each table.
Question:
9. Relational Database
Answer:
Stores data in tables, columns, and rows, similar to a spreadsheet.
Question:
10. Relational Database
Answer:
All _________ ________ systems support the SQL query language.
Question:
11. Relational Database
Answer:
Relational systems are ideal for databases that require an accurate record of every transaction, such as
banking, airline reservation systems, and student records.
Question:
12. MongoDB (NoSQL)
Answer:
The newer non-relational systems are called NoSQL, for 'not only SQL', and are optimized for big data.
Question:
13. SQL Statements
Answer:
INSERT inserts rows into a table. SELECT retrieves data from a table. UPDATE modifies data in a table.
DELETE deletes rows from a table.
Question:
14. CREATE TABLE (Statement)
Answer:
A statement that creates a new table by specifying the table and column names. Each column is assigned a
data type that indicates the format of column values. Data types can be numeric, textual, or complex.
Question:
15. Data Type
Answer:
INT stores integer values. DECIMAL stores fractional numeric values. VARCHAR stores textual values.
DATE stores year, month, and day.
Question:
16. Database Design
, Answer:
Analysis Logical design Physical design
Question:
17. Analysis Phase, Conceptual Design, Entity-Relationship Modeling (Database Design)
Answer:
This phase specifies database requirements without regard to a specific database system. Requirements are
represented as entities, relationships, and attributes. An entity is a person, place, activity, or thing. A
relationship is a link between entities, and an attribute is a descriptive property of an entity.
Question:
18. Logical Design (Database Design)
Answer:
This phase implements database requirements in a specific database system. For relational database
systems, _________ design converts entities, relationships, and attributes into tables, keys, and columns.
Question:
19. Physical Design
Answer:
Specifies indexes, table structures, and partitions. This phase adds indexes and specifies how tables are
organized on storage media. Affects query processing speed but never affects the query result.
Question:
20. Data Independence
Answer:
Allows database designers to tune query performance without changes to application programs.
Question:
21. Application Programming Interface (API)
Answer:
To simplify the use of SQL with a general-purpose language, database programs typically use an
____________ _____________ _______________.
Question:
22. MySQL Command-Line Client
Answer:
A text interface included in the MySQL Server download.
Question:
23. MySQL
Answer:
'World' database, a database that is usually installed with ______.
Question:
24. Error Code