CORRECT ANSWERS
Question:
1. 1. COPAR is a big help in the community COPAR means.
A. Community Organization Participatory Action Report
B. Community Organization Participatory Action Research
C. Community Organizing Participatory Action Report
D. Community Organizing Participatory Action Research
Answer:
D. Community Organizing Participatory Action Research
Question:
2. 2. COPAR is best described as:
A. Essential healthcare made universally accessible to the people by means acceptable to them.
B. is a sustained and continuous process of educating and mobilizing the peoples to solve their own
problem
C. Is a specialized field of nursing practice that renders care to individuals, families, and communities,
focusing on health promotion and disease prevention through people empowerment
D. The process enabling to increase control over and improve their health.
Answer:
B. is a sustained and continuous process of educating and mobilizing the peoples to solve their own
problem
Question:
3. 4. Upon searching for qualified leader of community organization, nurse Jenny is considering
thequirements
A. Eagerness to help.
B. Civil status.
C. Employment position
D. Education attainment.
Answer:
A. Eagerness to help.
Question:
4. 5. Nurse Jenny should follow criteria in selecting site for COPAR Which is not included?
A. 100 or more families
B. high peace and order problem
C. economically depressed
D. accessible
Answer:
B. high peace and order problem
, Question:
5. 6. Nurse Jenny is now ready to select potential leaders, the criteria for the selection should include
except?
A. non-formal leader
B. well respected in the community.
c. aspiring councilor
D. member of the marginalized sector
Answer:
c. aspiring councilor
Question:
6. 7. Health situation is also observed when
1. Community dwellers utilizes the community health centers.
2. 2 Nurse and BHW's goes out to conduct theirs responsibilties
3. Telephone conference
4. Pap smear of the adult female dwellers
a. 1.3.4. b. 2,3,4. c. 1, 2 d. 1,2,3,4 e. NOTA
Answer:
c. 1, 2
Question:
7. 8. One of the primary tasks of the community health nurses during the pre-entry phase is the selection of
the barangay to become the initial site for their organizing efforts. The following are the steps in the
selection of the project by the team, except:
A. Developing criteria for sits selection
B. Identifying potential barangays and choosing the final project village
C. Identification of potential leaders
D. Identification of the host family
Answer:
C. Identification of potential leaders
Question:
8. 10. It is during this period that one member of the team formed was given the role of a Community
organizer
A. Community
B. Design and Initiation
C. Implementation
D. Program Maintenance-Consolidation
Answer:
B. Design and Initiation
Question:
9. 11. For potential leaders to perform their roles effectively, they have to possess certain characteristics.
Among these are the following, except:
A. They must belong to the poor section
B. They must be respected members of the community
C. Preferably informal leader
D. Formal leaders with many community responsibilities