QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. A hospital sets up a billboard for its referral line in one city, and in a second city it runs newspaper ads
for its referral line in order to determine which media approach generates more telephone calls. This
research method would be categorized as being:
Answer:
a quasi-experimental design.
Question:
2. Focus group data are:
Answer:
qualitative
Question:
3. True or False? Single unit sampling is more expensive than cluster sampling.
Answer:
False
Question:
4. True or False? Social media is a unique source of data, as it is not controlled by the researcher.
Answer:
True
Question:
5. When conducting marketing research, mock data tables should be conducted:
Answer:
before the survey research is collected.
Question:
6. One of the quickest ways to gather data from individuals is:
Answer:
telephone interviews.
Question:
7. True or False? When doing sampling and starting with a random starting point and then taking every
"kth" unit, that approach is referred to as a simple systematic sample.
Answer:
False
Question:
8. A hospital marketing manager tells the patient coordinator to hand out on discharge the patient
satisfaction survey to every twentieth patient who leaves the urgent care facility for the next week. This
approach uses what sampling method?
, Answer:
Systematic sampling
Question:
9. When an organization collects data from everyone in the population, this is defined as a:
Answer:
census
Question:
10. The major limitation to mail surveys is:
Answer:
The issues of response rate and who returns the survey
Question:
11. A major disadvantage of primary data is that:
Answer:
Cost of collection of the data can be a problem
Question:
12. The major reasons to decide between single unit and cluster sampling are the:
Answer:
Cost and the value
Question:
13. The major difference between an experiment and a quasi-experimental design is that in the latter:
Answer:
not all variables can be controlled
Question:
14. When highly accurate estimates of the population values are required which sampling method would
be best?
Answer:
Systematic
Question:
15. The most systematic approach of all nonprobability sampling methods is the quota sample. T/F
Answer:
True
Question:
16. In a mail survey, the sampling unit is typically the addresses of households. T/F
Answer:
True
Question:
17. When a highly accurate estimate of the population is needed, the sampling method needs to be a
nonprobability method. T/F