AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. The historical roots of information science can be traced to:
A. language development, especially English.
B. mathematics and engineering.
C. library science.
D. medicine and nursing.
Answer:
C. Library science
Question:
2. As knowledge develops and expands within a discipline, which information source will include the
oldest but best organized representation of that knowledge?
A. conference presentation
B. conference proceedings
C. journal articles
D. Books
Answer:
D. Books
Question:
3. Which technical development created a tension between centralized and decentralized computer
management in healthcare?
A. The development of punch cards
B. The elimination of punch cards
C. The development of the mainframe computer
D. The development of the personal computer
Answer:
D. The development of the personal computer
Question:
4. Which statement concerning educational programs in health informatics is correct?
Answer:
All health informatics programs are located within health-related departments or schools such as nursing,
medicine, or pharmacy.
Question:
5. What is the primary difference between an open and closed system?
Answer:
An open system has a semipermeable boundary and therefore will filter both inputs and outputs when
interacting with the environment.
, Question:
6. The primary characteristics used to analyze an open system include:
A. structure, purpose, and functions.
B. sub-system, target system, and super-system.
C. boundary, attributes, and environment.
D. hierarchical, web, and hybrid.
Answer:
A. structure, purpose, and functions
Question:
7. Chaotic systems are in a constant state of change. This degree or scope of change that can occur has
been described as the butterfly effect. The butterfly effect refers to:
Answer:
a minor change in input can create a major change in output, or a major change in input can result in minor
changes in output.
Question:
8. The number 190 is an example of:
A. Data
B. Information
C. knowledge
D. wisdom
Answer:
A. Data
Question:
9. Knowing when and how to use knowledge is referred to as:
A. procedural knowledge.
B. cognitive knowledge.
C. decision support system.
D. wisdom.
Answer:
D. Wisdom
Question:
10. Which concepts are used to describe the different types of learning outcomes and can be used to write
learning objectives?
A. Input, throughput, and output
B. Adult learning theories, constructionist theories, and learning styles
C. Cognitive, affective, and psychomotor
D. Short, intermediate, and long-term memory
Answer:
C. Cognitive, affective, and psychomotor