ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. What are the ways we make purchase decisions ?
Answer:
Cognitive, responsibe, reflexive
Question:
2. What is a cognitive purchase decision?
Answer:
We exert significant mental energy
Question:
3. What is a responsive purchase decision?
Answer:
When we buy in response to something we've seen, read, or heard. This is the main role of branding and
marketing.
Question:
4. What is a reflexive purchase decision?
Answer:
When we buy things without even thinking because we know and trust the brand.
Question:
5. What are the parts of a brand positioning statement?
Answer:
Target audience, benefit, and reason why
Question:
6. Why do people interact with companies via social media?
Answer:
Adds depth to buisness-customer relationships and allows businesses to establish a sense of trust w/
customers
Question:
7. Definition of heuristics
Answer:
Mental shortcuts that ease the cognitive load of making a decision. Ex: packaging
Question:
8. 5 elements to create brand insistence?
Answer:
Emotional connection, value, accessibility, awareness, relevant differentiation.