CORRECT ANSWERS
Question:
1. What three ligaments make up the ankle syndesmosis? AiTFL, IOM, PiTFL AiTFl, CFL, PiTFL
Transverse ligament, AFL, CFL PiTFL, Spring ligament, ATFL
Answer:
A
Question:
2. What ligament is augmented in a lateral ankle internal brace? CFL ATFL IOM AiTFL
Answer:
ATFL
Question:
3. What secondary ligament can also be augmented by extending a limb of the internal brace to the
calcaneus? AiTFL CFL ATFL Meniscus
Answer:
CFL
Question:
4. When using the talus offset guide what position on the clock should the guide be placed for the left foot
and for the right foot? 4:30 and 7:30 or the base of the 5th met 6:00 and 4:00 or at base of first ray 1:00 and
7:00 or in line with second ray
Answer:
4:30 and 7:30 or the base of the 5th met
Question:
5. What is the strength (in Newtons) of the native ATFL, repaired ATFL, and ATFL with internal brace?
Native:1700 Repaired: 1200 IB: 75 Native: 1500 Repaired: 85 IB: 200 Native: 1500 Repaired: 75 IB: 250
Native: 1100 Repaired: 200 IB:275
Answer:
Native: 1500 Repaired: 85 IB: 200
Question:
6. What landmark on the calcaneus is the 3.5 SL inserted into for a Spring Ligament IB? Gurneys tubercle
Lateral prominence Sustentaculum Tali Intercollicular groove
Answer:
ST
Question:
7. When doing a deltoid internal brace, where is the 4.75 SL inserted into on the tibia? Syndesmosis
Intercollicular groove Sustentaculum Tali Talor dome
Answer:
IG
, Question:
8. What 3 options are there for passing suture when performing a primary plantar plate repair?
A.Scorpion, lasso, free needle
B. Micro suture lasso, viper, scorpion,
C. Scorpion, Pigtail, Viper
Answer:
C
Question:
9. What ligaments of the MTP joint are resected when performing a plantar plate repair? Transverse
Ligaments Common ligaments AITFL CFL
Answer:
Common Ligaments
Question:
10. What size screw diameters are in the miniCFS?
1.0/1.4/1.6/2.0/2.4
1.0/1.2/2.0/2.7/3.0
0.9/1.5/1.7/2.0/2.4
1.0/1.4/2.2/2.7
Answer:
A
Question:
11. What diameter screw and plates in the miniCFS are predominantly used by hand surgeons?
1.7/2.0
2.0/2.4
1.0/2.0
1.4/1.6
Answer:
1,4 and 1.6
Question:
12. What diameter screw and plates in the miniCFS are predominantly used by foot & ankle surgeons?
1.0
1.6
2.4
2.2
Answer:
2.4
Question:
13. What diameter drill is used to prepare for a Syndesmosis TightRope XP
2.3
3.1
3.7
4.0