CORRECT ANSWERS
Question:
1. What is the normal rage of the PR interval
Answer:
0.12-0.20 seconds
Question:
2. Normal QRS duration
Answer:
0.08-0.12 seconds
Question:
3. What is the name of the formula for the corrected QT Interval?
Answer:
Bazett's Formula: Square Root of there R-R x by 450ms of the upper limit of normal.
Question:
4. ECG criteria for LVH
Answer:
[S in V1 or V2] + [R in V5 or V6] e 35 mm
OR
R in aVL e 11 mm
Question:
5. What is considered normal axis range
Answer:
-30 degrees to + 90 degrees
Question:
6. What is the range of normal EF
Answer:
55% - 75%
Question:
7. During ETT, how far past the J point is the ST segment measured?
Answer:
80ms
Question:
8. During ETT, a drop of BP greater than *** is considered an absolute indication to terminate the test
Answer:
10mmHg
,Question:
9. What are the 3 functions of electrocardiography?
Answer:
1. Input 2. Signal Processing 3. Output
Question:
10. Where is 0 potential located
Answer:
Centre of the heart
Question:
11. What are the 12 leads that make up the standard ECG?
Answer:
I, II, III, aVR, aVL, aVF, V1, V2, V3 ,V4, V5, V6
Question:
12. What are the two main functions of the recorded ECG?
Answer:
1. Amount of voltage generated by the heart 2.Time required for voltage to travel through the heart
Question:
13. What are the limitations of the ECG as a diagnostic tool?
Answer:
-Mechanical function - Etiology, pathology of disease - Structural, functional impairment - CAD related to
silent/transient ischemia
Question:
14. When should you not change the standardization of the ECG machine?
Answer:
Angina or Chest Pain
Question:
15. 5 things to look at for every ECG
Answer:
1. Rate 2. Rhythm 3. P waves 4. PR interval 5. QRS duration
Question:
16. 1 small box in seconds
Answer:
0.04 seconds
Question:
17. 1 large box in seconds
Answer:
0.20 seconds
,Question:
18. Max PR interval
Answer:
0.20 seconds
Question:
19. Max QRS
Answer:
0.12 seconds
Question:
20. What is the PR interval?
Answer:
beginning of P wave to beginning of QRS complex
Question:
21. Max QT interval in seconds
Answer:
0.40 seconds
Question:
22. first downward deflection
Answer:
Q wave
Question:
23. first upward deflection
Answer:
R wave
Question:
24. First downward deflection after first upward deflection
Answer:
S wave
Question:
25. Subsequent upward
Answer:
R prime
Question:
26. When is the QT interval?
Answer:
Start of Q wave to the end of the T wave
, Question:
27. How long should a normal p wave be?
Answer:
0.08 - 0.11 seconds
Question:
28. P waves are usually positive in what leads?
Answer:
I, II, V4, V5, V6
Question:
29. P waves are usually positive in all leads except?
Answer:
aVR, aVL and V1
Question:
30. P waves should always be negative in what lead?
Answer:
aVR
Question:
31. Brings next beat back into sync with preceding ones?
Answer:
Compensatory pause
Question:
32. Succeeding beats that do not fall back in sync?
Answer:
Non-Compensatory pause
Question:
33. P- mitrale
Answer:
LAE - left atrial enlargement
Question:
34. What is the criteria for p-mitrale?
Answer:
>0.12 seconds in limb leads, space between humps > or = 0.03 seconds
Question:
35. Physiology behind p - mitrale
Answer:
The cause of the notched p wave is prolonged conduction times required to transmit the impulse through
the enlarged atrium