QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Health Care Delivery or Health Services Delivery
Answer:
provision of health care services to patients including the components of the health care system and the
processes that enable people to recieve health care
Question:
2. financing
Answer:
how we pay for health care coverage
Question:
3. employers, gov't, individuals
Answer:
major financers
Question:
4. Insurance
Answer:
protects against catastrophic risk
Question:
5. delivery
Answer:
provision of health care services; whats being provided
Question:
6. payment
Answer:
reimbursing providers for the services they deliver
Question:
7. medical care is free to active duty military personnel provided in military facilities or near base
Answer:
benefits of the military
Question:
8. TRICARE
Answer:
insurance company financed by the military to cover dependents of active military personnel or retired
military. Permits beneficiaries to recieve care from private medical facilities as well as military facilities at
very little cost
, Question:
9. Veterans Affairs
Answer:
insurance available to retired veterans that focuses on hospital care, mental health services, and long-term
care. Largest and oldest health care system in the world. Limited number
Question:
10. medicare
Answer:
government run insurance that provides health care for those 65+
Question:
11. medicaid
Answer:
government run insurance that provides health care coverage to the low income population
Question:
12. Children's Health Insurance Program (CHIP)
Answer:
government run insurance that provides health care to children up to age 19 in low income families that do
not qualify for medicaid
Question:
13. Managed Care
Answer:
a system of health care delivery that achieved efficiencies by itegrating basic functions of health care
delivery and manages utilization of services and determines prices
Question:
14. Safety Net Provider
Answer:
community health centers, free clinics, etc that provide free or low cost health care
Question:
15. Emergency Medical Treatment and Labor Act of 1986
Answer:
a law that requires emergency departments to treat people regardless of their ability to pay or citizenship
status
Question:
16. partial access
Answer:
the ability of an individual to obtain health care services when needed
Question:
17. curative service