• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 263 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

"Bushong's Radiologic Science for Technologists 13th Edition Test Bank | All Chapters Q&A with Verified Answers | Written by Stewart C. Bushong"

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 263 pagina's

"This comprehensive and meticulously structured test bank for Bushong's Radiologic Science for Technologists: Physics, Biology, and Protection 13th Edition covers all essential chapters, concepts, and practical applications required to master radiologic physics and pass your exams with confidence; written by Stewart C. Bushong, these notes are a distilled version of the textbook content, designed to simplify complex physics, biology, and protection principles into easy-to-understand multiple-choice questions, true/false, and short answer prompts with detailed verified answers while eliminating unnecessary fluff to save you valuable study time. Whether you are preparing for midterms, finals, or the ARRT registry, this document includes hundreds of verified exam questions covering matter and energy, electromagnetic energy, electricity and magnetism, x-ray production, radiography, fluoroscopy, CT, mammography, radiobiology, and radiation protection with fully explained answers to ensure you are fully prepared for any question format, guaranteeing a complete overview of the curriculum that aligns perfectly with the latest textbook edition."

Voorbeeld van de inhoud

@ProfdocDigitalLibraries <Best Online Study Materials>



TEST BANK
Bushong’s Radiologic Science for Technologists: Physics, Biology, and Protection

Stewart C. Bushong & Elizabeth Shields

13th Edition


All Chapters Complete (Questions with Verified Answers)

,@ProfdocDigitalLibraries <Best Online Study Materials>


Chapter 01: Essential Concepts of Radiologic Science

MULTIPLE CHOICE

1. Matter is measured in .
a. kilograms
b. joules
c. electron volts
d. rems

ANS: A
Matter is measured in kilograms.

2. Atoms and molecules are the fundamental building blocks of .
a. energy
b. radiation
c. matter
d. gravity

ANS: C
Atoms and molecules are the fundamental building blocks of matter.

3. Ice and steam are examples of two forms of .
a. matter
b. radiation
c. energy
d. work

ANS: A
Ice and steam are examples of two forms of matter.

4. The formula E = mc2 is the basis for the theory that led to the development of .
a. x-rays
b. electromagnetic radiation
c. nuclear power
d. cathode ray tubes

ANS: C
The formula E = mc2 is the basis for the theory that led to the development of nuclear power.

5. Radio waves, light, and x-rays are all examples of energy.
a. nuclear
b. thermal
c. electrical
d. electromagnetic

ANS: D
Electromagnetic energy includes radio waves, light, and x-rays as well as other parts of the
spectrum.

,@ProfdocDigitalLibraries <Best Online Study Materials>
6. A moving object has energy.
a. potential
b. kinetic
c. nuclear
d. electromagnetic

ANS: B
A moving object has kinetic energy.

7. What is the removal of an electron from an atom called?
a. Ionization
b. Pair production
c. Irradiation
d. Electricity

ANS: A
The removal of an electron from an atom is called ionization.

8. Ionizing radiation is capable of removing from atoms as it passes through the
matter.
a. neutrons
b. protons
c. electrons
d. ions

ANS: C
Ionizing radiation is capable of removing electrons from atoms as it passes through the matter.

9. The energy of x-rays is _ .
a. thermal
b. potential
c. kinetic
d. electromagnetic

ANS: D
X-rays are a form of electromagnetic energy.

10. The biggest source of man-made ionizing radiation exposure to the public is
.
a. atomic fallout
b. diagnostic x-rays
c. smoke detectors
d. nuclear power plants
ANS: B
Medical x-ray exposure is the biggest source of man-made radiation.

11. In the United States, we are exposed to _ mSv/year of ionizing radiation from the
natural environment.
a. 0 to 5
b. 5 to 20

, @ProfdocDigitalLibraries <Best Online Study Materials>
c. 20 to 90
d. 100 to 300

ANS: A
We are exposed to about 3 mSv/yr of ionizing radiation from natural environmental sources in
the United States.

12. is a special quantity of radiologic science.
a. Mass
b. Velocity
c. Radioactivity
d. Momentum
ANS: C
Radioactivity is a special quantity of radiologic science.

13. Today, radiology is considered to be a(n) occupation.
a. safe
b. unsafe
c. dangerous
d. high-risk
ANS: A
Today, radiology is considered to be a safe occupation because of effective radiation
protection practices.

14. What does ALARA mean?
a. All Level Alert Radiation Accident
b. As Low As Reasonably Achievable
c. Always Leave A Restricted Area
d. As Low As Regulations Allow

ANS: B
ALARA means As Low As Reasonably Achievable.

15. Computed tomography was developed in the .
a. 1890s
b. 1920s
c. 1970s
d. 1990s

ANS: C
Computed tomography was developed in the 1970s.

16. Filtration is used to .
a. absorb low-energy x-rays
b. remove high-energy x-rays
c. restrict the useful beam to the body part imaged
d. fabricate gonadal shields

ANS: A

Documentinformatie

Geüpload op
21 september 2026
Aantal pagina's
263
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$21.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
EliteStudies
3.0
(8)
Verkocht
35
Volgers
0
Items
602
Laatst verkocht
17 uur geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen