v v v v v v
Cooper: Adult Health Nursing, 10 th Edition
v v v v v v v
MULTIPLE CHOICE v
1. The anatomic term
v v means toward the midline.
v v v
a. anterior
b. posterior
c. medial
d. cranial
ANS: C v
The term medial indicates an anatomic direction toward the midline.
v v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge v v REF: 1 OBJ: 2
v v v
TOP: Anatomic terminology
v v KEY: Nursing Process Step: Assessment
v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v v
2. What are the smallest living components in our body?
v v v v v v v v
a. Cells
b. Organs
c. Electrons
d. Osmosis
ANS: A v
Cells are considered to be the smallest living units of structure and function in our body.
v v v v v v v v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: KnowledU ge S NRTE F : 4 O OBJ: 6 v v v
v v
v v v
TOP: Structural levels of organization
v v KEY: Nursing Process Step: N/A v v v v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v v
3. What is the largest organelle, responsible for cell reproduction and control of other
v v v v v v v v v v v v
organelles?
v
a. Nucleus
b. Ribosome
c. Mitochondrion
d. Golgi apparatus v
ANS: A v
The nucleus is the largest organelle within the cell.
v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge v v REF: 5 OBJ: 8
v v v
TOP: Parts of the cell
v v v v KEY: Nursing Process Step: Assessment
v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v v
,4. When thepatienSt tucvoiam
v
.cp
omla-inThseoMfaprkaeitpnlaicne ttohBeuby laandd dSeerll ,ytohureSptuadtyieMnattew
v
riail ll indicatediscomfort in v v
v v v
which body cavity?
v v v
a. Pelvic
b. Mediastinum
c. Dorsal
d. Abdominal
ANS: A v
A subdivision called the pelvic cavity contains the lower portion of the large intestine (lower sigmoid
v v v v v v v v v v v v v v v
colon, rectum), urinary bladder, and internal structures of the reproductive system.
v v v v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: 3 v v v OBJ:5 v
TOP: Body cavity KEY: Nursing Process Step: Assessment
v v v v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v
5. The four phases of cell division all occur in:
v v v v v v v v
a. diffusion.
b. mitosis.
c. osmosis.
d. filtration.
ANS: B v
During mitosis, the cell goes through four phases: prophase, metaphase, anaphase, and telophase.
v v v v v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 7 v v v OBJ:9 v
TOP: Cell division KEY: Nursing Process Step: N/A
v v v v v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v
6. Telophase is which phase of cell reproduction during mitosis?
v v v v v v v v
a. First phase v
b. Latent phase v
c. Final phase v
d. Spindle phase v
ANS: C v
During this final phase of cell division, the two nuclei appear and the chromosomes disperse.
v v v v v v v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 7 v v v OBJ:9 v
TOP: Cell division KEY: Nursing Process Step: N/A
v v v v v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v
7. The nurse is aware that which muscle group is both striated and involuntary?
v v v v v v v v v v v v
a. Skeletal
b. Glial
c. Cardiac
d. Visceral
ANS: C v
The cardiac muscle is both striated and involuntary.
v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 9 v v v OBJ:11 v
TOP: Tissues
v KEY: Nursing Process Step: Planning
v v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v
8. What is a group of several different kinds of tissues arranged so that together they can
v v v v v v v v v v v v v v v
, perform a more complex function than any tissue alone?
v v v v v v v v
a. Organ
b. System
c. Cell
d. Endoplasmic reticulum v
ANS: A v
When several kinds of tissues areunited to perform a more complex function than any tissue alone,
v v v v v v v v v v v v v v v v
they are called organs.
v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 11 v v v OBJ:7 v
TOP: Organs
v KEY: Nursing Process Step: N/A
v v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v
9. What traits describe visceral muscles?
v v v v
a. Smooth and voluntary v v
b. Smooth and involuntary v v
c. Striated and voluntary v v
d. Striated and involuntary v v
ANS: B v
Visceral (smooth) muscles will not function at will; thus, theyact involuntarily.
v v v v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 9 v v v OBJ:7 v
TOP: Tissues
v KEY: Nursing Process Step: Assessment
v v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v
10. How are the thoracic and abdominal cavities separated?
v v v v v v v
a. By the pleura v v
b. By the diaphragm v v
c. Bythe sagittal plane v v v
d. By the peritoneum v v
ANS: B v
The diaphragm (a muscle directly beneath the lungs) separates the ventral cavity into the thoracic
v v v v v v v v v v v v v v
(chest) and abdominal cavities.
v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge v v REF: 2 OBJ: 3
v v v
TOP: Ventral cavity v v KEY: Nursing Process Step: Assessment
v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v v
11. What is the broad section of biology dealing with the description of human structure?
v v v v v v v v v v v v v
a. Hematology
b. Anatomy
c. Kinesiology
d. Physiology
ANS: B v
Anatomy is the study, classification, and description of the structure and organs of the body.
v v v v v v v v v v v v v v
DIF: Cognitive Level: Knowledge v v REF: 1 OBJ: 1 v v
TOP: Terminology
v v KEY: Nursing Process Step: N/A
v v v v
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
v v v v
12. explains the processes and functions of many structures of the body and how they
v v v v v v v v v v v v v
v interact with one another. v v v