Multiple-Choice Questions (75 Questions)
1. The nurse is teaching a class on global trends linked with nursing practice. Which response from a
student indicates a need for additional teaching? A) Technology is a huge force in global change.
B) Humans have had increasing effect on the natural environment.
C) Technology has slowed the development of new infectious diseases.
D) Medical tourism is a legitimate, growing source of income for many nations.
Correct Answer: C
Rationale: Although technology has flourished, more than 30 new infectious diseases have been
identified since 1973, and the next pandemics are predicted to arise from organisms not yet identified.
Technology has not slowed the development of new infectious diseases .
2. Which of the following statements on global trends linked with nursing practice is inaccurate? A)
Globalization ensures the equal distribution of costs and benefits of health care.
B) Parts of the world may be considered more youthful than other parts of the world.
C) By 2025, the majority of the world's population will live in urban areas.
D) As countries modernize, the risk for developing certain health problems changes.
Correct Answer: A
Rationale: The costs and benefits of globalization are not always distributed equally—globalization does
not ensure equal distribution of health-care costs and benefits .
3. The nurse is coordinating care with a family whose 10-year-old daughter has diabetes. Which of the
following principles of care coordination guides the nurse's actions? A) Provide the right care at the
right time for the right person.
B) Identify health problems and intervene.
C) Allow families to initiate contact as they determine all their needs.
D) Ensure family privacy by limiting interdisciplinary information exchange.
Correct Answer: A
Rationale: Providing the right care at the right time for the right person is a principle of health-care
reform to obtain the best quality outcomes in the best possible way .
4. The nurse is teaching a class on coordinating care for families with a chronically ill member. Which
response made by a student indicates a need for further teaching in the area of family assessment? A)
Identifying accessible community resources is an important aspect of family assessment.
B) Family engagement in shared health-care decision-making has little impact on health outcomes.
C) Lifestyle factors to assess include family access to food, housing, and transportation.
D) Money spent is not always linked to better health outcomes.
,Correct Answer: B
Rationale: Family engagement in shared health-care decision-making has a significant positive impact on
health outcomes .
5. Which statement best describes health inequity? A)
Differences in health outcomes between groups.
B) Disruptions in family health due to war.
C) Shifts in population health due to changing immigration patterns.
D) Differences in infectious disease risk between genders.
Correct Answer: A
Rationale: Health inequity refers to differences or inequalities in health outcomes between groups. War
and immigration patterns are social factors that can influence health .
6. Which of the following best describes the health implications of industrialization in remote areas? A)
Economic opportunities outweigh the health risks.
B) Projects protect local health by developing indigenous crops.
C) Local people have more dollars for health care through new job opportunities.
D) Access to health-care facilities is improved.
Correct Answer: C
Rationale: Increased employment provides economic resources to enable local people to seek health
care. Industrial processes often lead to environmental conditions such as erosion, air pollution, or
contaminated ground water that have unwelcome health effects .
7. Which of the following is an example of the effects of globalization on health care? A)
Globalization makes the exchange of health-care information more difficult.
B) The health-care costs and benefits of globalization are distributed equitably.
C) Globalization eases the transition of foreign-educated nurses into U.S. employment.
D) Global demand for nurses continues to exceed supply.
Correct Answer: D
Rationale: The global demand for nurses exceeds supply. An increase of 712,000 nurses is predicted to
be needed by 2020 to meet health care demand in the U.S. alone .
8. Which of the following statements about links between families and their community is inaccurate? A)
The negative influences of poverty and unrest continue for generations even after community
conditions improve.
B) Understanding the culture of the community is essential for being able to address family health
needs.
C) Families in low-resourced areas contend with malnutrition.
, D) Political unrest has little effect on the health and well-being of families.
Correct Answer: D
Rationale: Political unrest can result in displaced populations that have increased health risks.
Employment rates do not often capture the discouragement experienced by people who have long lost
hope of ever finding a job .
9. The nurse is working with a family from a low-income community. Which of the following factors
should the nurse consider when assessing this family's health needs? A) The family likely has
adequate access to nutritious food.
B) Food supply is often limited by uneven food distribution in low-resourced areas.
C) Poverty has no lasting effects on family health.
D) Community conditions have minimal impact on long-term health outcomes.
Correct Answer: B
Rationale: Food supply is often limited by uneven food distribution in low-resourced areas .
10. The nurse is explaining the ecological perspective to a student. Which statement best describes this
point of view?
A) An ecological point of view focuses only on the individual's health.
B) An ecological point of view encourages one to see the interconnections between individuals, families,
and their environments.
C) An ecological point of view ignores community factors.
D) An ecological point of view is only relevant in hospital settings.
Correct Answer: B
Rationale: An ecological point of view encourages one to see the interconnections between individuals,
families, communities, and their environments, recognizing that health is influenced by multiple
interacting systems .
11. Which of the following nursing actions are considered primary care? A)
Making sure that all family members are immunized.
B) Monitoring chronic conditions of a family.
C) Providing rehabilitation services.
D) Treating acute illnesses.