Google Ads Video Professional Certification
Professional Questions & Answers Sheet
Exam Name: Google Ads Video Professional Certification
Exam UR: https://skillshop.docebosaas.com/learn/courses/12979/google-ads-video-
professional-certification
1. Question
The account manager at a motor home company found it hard to attract qualified buyers in the past.
They're interested in trying a Google Video campaign for the first time, but are unsure what audience
strategy to use to reach people who already want to purchase a motor home. What audience strategy
should the account manager use to achieve this goal?
Answer: In-Market
2. Question
Mixing ad formats is a good idea, and you know that. ut which mix of awareness ad formats should you
use if your goal is efficient reach?
Answer: Skippable in-stream ads and bumper ads
3. Question
A clothing store owner who wants to drive awareness to a new product line that's being launched has
created a Google Video campaign with no marketing goal selected. The owner wants to get as many
impressions as possible from their bidding strategy. What bidding strategy should they employ to
achieve this marketing objective?
Answer: Target CPM
4. Question
To drive as many to-go orders as possible on a weekly basis, which creative implementation should the
owner of a restaurant focus on?
Answer: The owner should focus on addressing the viewer's desire for food in the first five to 10 seconds of
the video.
5. Question
What will measuring the unique reach and frequency in your awareness Video campaign tell you?
Answer: It will show you how many ads served to people and how many times, across devices and formats.
Professional Answers Sheet Page 1
,Google Ads Video Professional Certification Questions & Answers
6. Question
A travel company wants to drive consideration for their new tour that's tailored to advanced surfers.
Which of the following audience solutions would be most appropriate for the company to use?
Answer: Custom Audiences
7. Question
You're creating a Video action campaign and plan to use Custom Audiences. What should you do to get
the most value from this audience solution?
Answer: You should use 10 to 15 of the highest-converting key words from your Search campaign.
8. Question
You want to reach and engage with your audience via a Google Video campaign. What step do you
need to complete to get started?
Answer: You need to link Google Ads to your YouTube channel.
9. Question
To make sure people think about your brand in decision-making moments, what marketing objective
should you use for your Google Video campaign?
Answer: Consideration
10. Question
To find out how users' interactions with your video ads leads to product sales, what feature of Video
action campaign would you use?
Answer: You'd use conversion tracking.
11. Question
A winery's Video action campaign is meant to attract customers to their website for their annual holiday
sale. To encourage consumer interaction, which creative best practice would the winery implement?
Answer: They'd have a clear call-to-action, such as "Learn more."
12. Question
If you run a successful Search and Display campaign to drive action and then decide to run a Video
campaign with the same objective, why should you keep the Video campaign in the same account as
the other campaigns?
Answer: To prevent Google Ads from double-counting conversions.
Professional Answers Sheet Page 2
, Google Ads Video Professional Certification Questions & Answers
13. Question
If you want to run a Video action campaign that reaches customers who already searched for specific
key words on Google Search, which audience solution should you use?
Answer: Custom Audiences
14. Question
Your Google Video campaign is driving awareness of a new service your company will soon release,
and you're considering inflating your target cost-per-thousand impressions (tCPM) bid to achieve that
goal. Why should you avoid inflating the tCPM bid for your new campaign?
Answer: Because inflation might cause too many impressions of the same ads to serve to the same users.
15. Question
A marketing manager started a Video action campaign one month ago. Two weeks ago, they added
In-Market and Custom Audiences to the campaign. Currently, they've spent 80% of the campaign
budget. What action would you recommend next to grow conversion volume?
Answer: Remove audience restrictions with run-of-network targeting.
16. Question
With a Video action campaign, a marketing manager wants to get optimal results from their ad. Which
best practice should they implement?
Answer: Running five ad variants per campaign.
17. Question
If a marketing team at a wildlife conservation organization wanted to set up a Video campaign to help
drive online donations to their website, what actions should they take?
Answer: They could test multiple variants of their ads, and make sure they're at least 10 seconds long.
18. Question
If you're creating a Google Video campaign with a consideration goal and cost-per-view (CPV) bidding,
what should you expect for your max CPV compared to your actual CPV?
Answer: Actual CPV is often less than max CPV because it's auction bidding.
19. Question
You're creating a Video action campaign for the first time to generate leads for your business. What ad
formats should you expect to be used?
Answer: Skippable in-stream ads and in-feed video ads
Professional Answers Sheet Page 3