AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Lean
Answer:
the relentless pursuit of the perfect process through waste elimination
Question:
2. What percent of our time doing things creates no value for the customer?
Answer:
75-95% time
Question:
3. Goal's of Toyota
Answer:
low cost, fast lead time, high quality
Question:
4. Taiichi Ohno
Answer:
created Toyota production system, integrated TPS into supply chain, vision and focus on waste reduction
Question:
5. Flow
Answer:
absence of delays; easy transition
Question:
6. Pull
Answer:
making products for consumer request
Question:
7. Bioproducts of lean
Answer:
speed, quality, value
Question:
8. Activities of Enterprise
Answer:
design, operation, customers, supply
Question:
9. What is the largest form of waste according to Ford?
,Answer:
overproduction
Question:
10. How is lean focused on the customer?
Answer:
by addressing what is value added and non-value added (customer sets what added value and not added
value)
Question:
11. Products and services are produced only when...
Answer:
a signal is received from the customer and are pulled through the system
Question:
12. The number one deterrent of lean process is...
Answer:
scope creep
Question:
13. What happens when you standardize work?
Answer:
learning curve is faster, mobility becomes easier, reduces downtime
Question:
14. Keeping things simple and direct does what?
Answer:
avoids rework
Question:
15. Voice of the customer
Answer:
customer expectations
Question:
16. Six Sigma
Answer:
reduces variation; 99.96%
Question:
17. Six Sigma and Lean focus
Answer:
Genuine focus on customer, process focus, think constant improvement, tolerance for failure
Question:
18. Precision
, Answer:
same spot everytime
Question:
19. accuracy
Answer:
closer to the right spot
Question:
20. Six sigma approach
Answer:
emphasized need to recognize opportunities and eliminate defects
Question:
21. Lean approach
Answer:
focuses on maximizing process velocity (productivity; moving in forward direction)
Question:
22. DMAIIC
Answer:
Define, Measure, Analyze, Improve/Implement, control
Question:
23. Most failed step in DMAIIC?
Answer:
Defining; planning
Question:
24. Necessary non-value added time
Answer:
customer doesn't want to pay for it but its necessary
Question:
25. Senior Management Role
Answer:
visible management is crucial; your targeted outcomes are major company priorities
Question:
26. Champions
Answer:
Key management personnel; expert to project; responsible
Question:
27. Obstacles a Champion might face