CORRECT ANSWERS
Question:
1. COPD
Answer:
Airflow limitation is usually progressive and associated with an abnormal pulmonary inflammatory
response to noxious particles or gases
Question:
2. COPD
Answer:
-remodeled/narrow airways
-decreased lung elastic recoil
-expiratory small airway collapse
-chornic cough/sputum production
Question:
3. Chronic cough
Answer:
First symptom of COPD
Question:
4. Cyanosis
Answer:
Late sign of COPD
Question:
5. Cigarette smoking
Answer:
Single most important risk factor of COPD
Question:
6. Asthma, bronchiectasis, pulmonary TB
Answer:
DDx of COPD
Question:
7. Spirometry, chest x ray, arterial blood gas
Answer:
3 tests for COPD
Question:
8. Stage 0 at risk
,Answer:
COPD stage with normal spirometry, chronic cough, sputum production
Question:
9. Stage 1 mild COPD
Answer:
COPD stage with decreased FEV/FVC, chronic cough and sputum
Question:
10. Stage 2 moderate COPD
Answer:
COPD stage with decreased FEV/FVC and dyspnea on exertion
Question:
11. Stage 3 severe COPD
Answer:
COPD stage with decreased FEV/FVC, respiratory failure and cor pulmonale
Question:
12. Bronchodilators
Answer:
Cornerstone of symptom management for COPD
Question:
13. Cor pulmonale, pneumothorax, respiratory failure, arrhythmia
Answer:
Complications of COPD
Question:
14. Smoking
Answer:
Main etiology of emphysema
Question:
15. Dyspnea
Answer:
Symptom of emphysema
Question:
16. Decreased, hyper
Answer:
Emphysema will have increased/decreased fremitus and hypo/hyper-resonance on percussion
Question:
17. Emphysema
, Answer:
Pink puffers- blood in lungs does not oxygenate, decreasing compliance of lung tissue
Question:
18. True
Answer:
T/f research for emphysema shows soft tissue and chiro care help
Question:
19. 3, 2
Answer:
Chronic bronchitis is defined as presence of productive cough for ___ consecutive months over a ___ year
period
Question:
20. Chronic bronchitis x ray findings
Answer:
-pulmonary overinflation
-flat diaphragm
-increased retrosternal airspace
-increased bronchial markings
Question:
21. Asthma
Answer:
Increased responsiveness or hyperactivity of lover airways and bronchi
Question:
22. Asthma
Answer:
Stimuli can be inflammatory, immunologic or irritant(smoke, exercise, cold air)
Question:
23. True
Answer:
T/f most cases of asthma reverse airway obstruction after bronchodilator therapy
Question:
24. Asthma
Answer:
Cough is chronic, dry and often nocturnal
Question:
25. Asthma
Answer:
Widespread polyphonic high pitched wheezes