ANSWERS
Question:
1. A person's physical characteristics and/or genetic or biological makeup is called?
Answer:
Race
Question:
2. ___ is/are the thoughts, communications, actions, customs, beliefs, values, and institutions of racial,
ethnic, religious, or social groups.
Answer:
Culture
Question:
3. All of the following are characteristics of ethnicity except:
Answer:
Eye Color
Question:
4. When a person believes that his or her culture is superior to another one it is called:
Answer:
Cultural Ethnocentricity
Question:
5. The degree to which a person or community has adapted to the dominant culture and retained their
traditional practices.
Answer:
Cultural adaptation
Question:
6. The ethical principle that people should be treated equally and fairly.
Answer:
Justice
Question:
7. another word for biomedical medicine
Answer:
allopathic
Question:
8. A theory of disease causation where illness results from upset of the balance between the person and
environment.
Answer:
Naturalistic theory