AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. What is the difference between Project Administration and Project Management?
Answer:
Project Admin. is a skill or steppingstone to PM. Project management is work related to managing the
construction process
Question:
2. What are some construction project admin skills?
Answer:
- procurement
- construction operations
- scheduling and coordination
- material control
- etc
Question:
3. ______ works with diverse people to complete projects?
Answer:
Project Management
Question:
4. True or False; Architects are responsible for performance?
Answer:
False, Project management is responsible
Question:
5. What are some management techniques to achieve project goals and objectives
Answer:
- Organization of the project team
- leadership
- problem solving
- reporting and record keeping
- planning and scheduling
Question:
6. why does the project need teamwork?
,Answer:
- better communication
- increased productivity
- reduced project costs
- earlier project completion
- improved project team morale
- fewer claims and delays
Question:
7. Which of the follow is not a responsibility for an owner?
Answer:
resolve disputes/questions/ issues
Question:
8. true or false; A/E observes the work and has to be familiar with its progress
Answer:
true
Question:
9. Who provides dumpsters and portable toilets on a job?
Answer:
GC
Question:
10. what is AHJ?
Answer:
Authorities having Jurisdiction
Question:
11. True of False; The owner hires the AHJ
Answer:
False
Question:
12. Who requires the testing agency inspectors?
Answer:
AHJ, also required by code. A/E, owner, and contractor may also employ
Question:
13. Who hires the commissioning authority?
Answer:
Owner
Question:
14. Who is the communication between the owner and contractor?
Answer:
A/E
, Question:
15. Who is the communication between the subcontractor and A/E?
Answer:
GC
Question:
16. What does a Project Administration software help with?
Answer:
Cost control quality productivity safety scheduling construction documents
Question:
17. which is not a preconstruction activity?
Answer:
punch list
Question:
18. What is a Notice to proceed?
Answer:
a short document that directly tells contractor the specific project or portion of the project, for which the
work is to be accomplished
Question:
19. Who do you get the NTP from?
Answer:
Owner
Question:
20. Why do GC's subcontract?
Answer:
specialized work requires specialized labor & equipment, reduce risk
Question:
21. True or false; A buy-out is the process of awarding general contractors
Answer:
false
Question:
22. What is a Buy-out?
Answer:
The process of awarding subcontractors
Question:
23. What is a schedule of values?
Answer:
A list of how you will bill for your scope of work