QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Openings in surface installations through which men or material may fall shall be protected by:
Answer:
any of these (1. railings. 2. barriers. 3. covers and other protective devices.)
Question:
2. The methane content in the air of any surface structure shall be less than:
Answer:
1%
Question:
3. Fixed ladders shall be anchored securely and installed to provide at least _________ of toe clearance
Answer:
3 inches
Question:
4. hand-held power tools
Answer:
any of these (1. shall be equipped with controls requiring constant hand pressure to operate. 2. shall be
equipped with controls requiring constant finger pressure to operate. 3. shall be equipped with friction or
other equivalent safety devices to operate.)
Question:
5. Repairs or maintenance shall not be performed on machinery until:
Answer:
all of the above (1. the power is off.
2. lockout and tag-out are done where needed. 3. the machinery is blocked against movement where
required and blocking is not required where movement for adjustment is required. )
Question:
6. Power circuits and electrical equipment shall be de-energized before work is done:
Answer:
Except when necessary for troubleshooting and testing
Question:
7. No electrical work shall be performed on electrical distribution circuits or equipment except:
Answer:
either of these (1. by a qualified person. 2. by a person trained to perform electrical work and to maintain
electrical equipment under the direct supervision of a qualified person.)
Question:
8. The term "direct supervision" means that the qualified person:
, Answer:
Does not have to always be present during the performance of electrical repairs
Question:
9. Responsibilities of the qualified person under "direct supervision" shall include
Answer:
All of the above (1. Exam and/or test an electrical circuit or machine to determine need for repair or
maintenance. 2. Give specific instructions, nature and extent of repairs, manner to repair. 3. instruct,
advise, or consult with the employee when there any changes in task and examine and test completed work
before the circuit is energized.)
Question:
10. MSHA's policy is that a person trained to perform electrical work and to maintain electrical equipment
under the direct supervision of a qualified person:
Answer:
can not be assigned the duty of testing or trouble-shooting energized circuits
Question:
11. Disconnecting devices shall be locked out and suitable tagged by the persons who perform such work,
except that incases where locking out is not possible
Answer:
Such devices must be opened and suitably tagged
Question:
12. Locks and tags shall be removed only by the persons who installed them. If such persons are not
available,
Answer:
Persons authorized aby the company's lockou-tagout policy may remove them
Question:
13. Electrical equipment shall be frequently examined, tested, and properly maintained by a qualified
person to assure safe operating conditions. Frequently means:
Answer:
monthly
Question:
14. Electric conductors shall be sufficient in size to :
Answer:
all of the above (1. Have adequate current carrying capacity. 2. be of such construction that a rise in
temperature resulting from normal operation will not damage the insulating materials. 3. meet the
minimum current capacity provided for in the National Electrical Code, 1968.)
Question:
15. All trailing cables shall meet the minimum requirements for ampacity provide in the standards of
________________________________ in effect when such cables are purchased
Answer:
Both (1. Insulated Power Cable Engineers Association. 2. National Electric Manufacturers Association