QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. When a device is inaccessible due to excessive height, such as an atrium, what it the maximum interval
for testing?
Answer:
18 months
Question:
2. When installing a wall-mounted fire telephone appliance to the public, what is the acceptable maximum
mounting height from the floor?
Answer:
66 inches
Question:
3. Elevator lobby smoke detectors shall be mounted within a maximum of which distance from the
center-line of the door?
Answer:
21 feet
Question:
4. At minimum, when working near power lines with voltage of 600 volts and lower, an aerial lift operator
shall maintain which distance from the lines?
Answer:
10 feet
Question:
5. The use of unprotected EMT shall be permitted under which conditions?
Answer:
when in direct contact with the earth
Question:
6. According to NFPA 70, what is the maximum unsupported length of 1/2-inch flexible metallic conduit
where flexibility is required after installation?
Answer:
4 1/2 feet
Question:
7. What is the maximum bend (in degrees) permitted in a conduit run between outlet boxes?
Answer:
360 Degrees
, Question:
8. If the primary power is disconnected and the fire alarm system goes into an alarm condition, what is the
minimum acceptable time for secondary power to operate the voice evacuation systems?
Answer:
15 minutes
Question:
9. A riser room temperature switch should activate when the temperature falls below which level?
Answer:
40 degrees F
Question:
10. According to NFPA 72, what is the maximum sound pressure level permitted in a space with
notification appliances?
Answer:
110 dBA
Question:
11. What is the minimum interval for testing a single-station smoke detector in multifamily units?
Answer:
Annually
Question:
12. Where should a technician install a detector in relation to beam that is less than 12 inches deep and less
that 8 feet in center?
Answer:
At the bottom of the beam
Question:
13. An existing fire alarm cable in a drop ceiling will be spliced. which one of the following splice
locations will comply with NFPA 70?
Answer:
secured inside a listed box or enclosure
Question:
14. Which function shall be tested for each newly installed smoke detector?
Answer:
smoke entry?
Question:
15. An 180 foot long corridor is 10 feet wide, with a smooth 10 foot ceiling, interrupted by 4-inch beams
spaced every 10 feet. How many heat detectors with a listed 30 foot spacing are required?
Answer:
6 heat detectors
Question:
16. At which height must cables be physically protected when being installed within an exposed ceiling?