CORRECT ANSWERS
Question:
1. The two categories for fractures are:
Answer:
open and closed
Question:
2. What should be used to keep swelling out of a joint?
Answer:
RICE
Question:
3. Muscle contusions result from:
Answer:
a blow to the muscle.
Question:
4. A ________ results when the muscle is stretched beyond its normal range of motion.
Answer:
strain
Question:
5. Fractures, dislocations, and sprains are all initially treated with:
Answer:
RICE.
Question:
6. You are providing care for a 24-year-old female who fell while skiing and twisted her leg. The person is
in a great deal of pain and there is bruising and deformity to her left lower leg, just above the ski boot. The
person has most likely sustained a fracture to her leg.
Answer:
True
Question:
7. You are providing care to a 55-year-old male who is having severe cramps in his right calf. It is a warm
day and the cramps started while he was running. The victim is now having trouble walking because of the
pain. You should give the victim a salt tablet to help replenish his electrolytes and resolve the cramp.
Answer:
False
Question:
8. Which of the following is a sign or symptom of fracture?
,Answer:
All of these are correct.
Question:
9. Which joints are most often sprained?
Answer:
Knees and ankles
Question:
10. With an open fracture, the skin is:
Answer:
broken or damaged.
Question:
11. First aid for dislocations includes which of the following?
Answer:
All of these are correct.
Question:
12. A fracture that commonly occurs in children is called:
Answer:
greenstick.
Question:
13. You are providing care for an 18-year-old male who injured his shoulder playing volleyball. The
victim is in quite a bit of pain and his right shoulder appears to be hanging down farther than his left. The
victim has likely sustained a sprained shoulder.
Answer:
False
Question:
14. A sprain occurs when a joint is twisted or stretched beyond its normal range of motion.
Answer:
True
Question:
15. When the fracture line crosses the bone in a slanting direction, the fracture is called:
Answer:
oblique.
Question:
16. What injury results when a joint comes apart and stays apart?
Answer:
Dislocation
Question:
17. A ________ occurs when a joint is twisted or stretched beyond its normal range of motion.
,Answer:
Sprain
Question:
18. If the fracture results in the bone protruding through the skin, it is considered a(n):
Answer:
Open fracture
Question:
19. What mnemonic can be used to identify signs and symptoms of a fracture?
Answer:
DOTS
Question:
20. The S in CSM stands for:
Answer:
sensation
Question:
21. Which type of injury results when a joint is torn or stretched?
Answer:
Sprain
Question:
22. Which knee injury results in tenderness, swelling, and black-and-blue marks?
Answer:
Contusion
Question:
23. A person with a dislocated shoulder will not be able to bring the dislocated arm:
Answer:
across the chest wall to touch the opposite shoulder (sling position).
Question:
24. People with a fractured fibula can sometimes walk on the injured leg.
Answer:
True
Question:
25. A lumplike deformity on the back of the wrist, along with pain, tenderness, and swelling, can indicate:
Answer:
a fractured wrist.
Question:
26. You are applying an elastic bandage to an ankle injury and the victim complains that it is too tight and
her toes are tingling and feel cold. You should remove the bandage and only reapply when the symptoms
have completely cleared up.
, Answer:
True
Question:
27. When the radius and ulna are fractured, the arm usually appears:
Answer:
deformed
Question:
28. You are providing care for a 38-year-old male who has fallen and twisted his knee while playing
soccer. The victim is in a great deal of pain and the knee appears dislocated. When you check, you cannot
feel pulses in his ankle or foot. You should attempt to straighten out the knee and relieve the compromise a
maximum of one time.
Answer:
False
Question:
29. You are caring for a 17-year-old male who fell while playing basketball and appears to have sprained
his ankle. The victim has a history of Raynaud disease. You should apply an ice pack for no more that 20
minutes every 3 to 4 hours over the next day.
Answer:
False
Question:
30. You are providing care to a 17-year-old female who was playing lacrosse when she slipped and fell,
injuring her right knee. On closer inspection, her kneecap appears shifted to one side, and she is in
significant pain. For injuries such as this, you should cup the kneecap between both hands and slide the
kneecap back into place.
Answer:
False
Question:
31. Tennis elbow is an inflammation of the ________ on the outer side of the elbow.
Answer:
tendons
Question:
32. Fractures of the clavicle usually result from the victim falling with the _______ outstretched.
Answer:
arm
Question:
33. The pain from an injured finger will be above the wrist.
Answer:
False