UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT
ANSWERS
Question:
1. When does formative assessment support students to learn and practice?
A. -Only at the beginning of the course
B. -At the end of the instructional period
C. -Throughout the course
Answer:
Throughout the course
Question:
2. Which type of assessment should an instructor administer to collect evidence of learners' knowledge,
skill, or proficiency?
A. -Formative
B. -Summative
C. -Diagnostic
Answer:
Summative
Question:
3. Competency-Based Assessment
A. -authentic assessment
B. -traditional multiple-choice
C. -concrete learning standard, objective, or outcome
D. -measures student learning against past knowledge or performance
Answer:
authentic assessment
Question:
4. Criterion-Referenced Assessment
A. -measures student learning against past knowledge or performance
B. -concrete learning standard, objective, or outcome.
C. -authentic assessment
D. -assessment score results to create a comparative score of how learners did relative to the scores of other
learners
Answer:
concrete learning standard, objective, or outcome.
Question:
5. Ipsative Assessment
A. -multiple-choice, true/false, fill-in-the-blank items.
B. -measures student learning against past knowledge or performance
C. -based on standards
, Answer:
measures student learning against past knowledge or performance
Question:
6. Norm-Referenced Assessment
A. -concrete learning standard, objective, or outcome
B. -authentic assessment
C. -multiple-choice, true/false, fill-in-the-blank items
D. -use assessment score results to create a comparative score of how learners did relative to the scores of
other learners
Answer:
use assessment score results to create a comparative score of how learners did relative to the scores of
other learners
Question:
7. Standards-Based Assessment
A. -concrete learning standard, objective, or outcome.
B. -authentic assessment
C. -multiple-choice, true/false, fill-in-the-blank items
D. -measures student learning against past knowledge or performance
Answer:
-concrete learning standard, objective, or outcome.
Question:
8. Traditional Assessment
A. -To see how a learner's work compares to the average work completed by a similar group of learners.
B. -To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
C. -To see if a learner can perform the kind of skill needed for the workplace.
D. -To see if a learner can meet requirements and have a mastery of knowledge based on a predetermined
standard.
Answer:
To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
Question:
9. Competency-based
A. -To see if a learner has met predetermined milestones and requirements.
B. -To see if a learner can perform the kind of skill needed for the workplace.
C. -To see how a learner's work compares to the average work completed by a similar group of learners.
D. -To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
Answer:
To see if a learner can perform the kind of skill needed for the workplace.
, Question:
10. Criterion-referenced
A. -To see if a learner has met predetermined milestones and requirements.
B. -To see if a learner has improved based on previous knowledge.
C. -To see if a learner can perform the kind of skill needed for the workplace.
D. -To see if a learner can meet requirements and have a mastery of knowledge based on a predetermined
standard.
Answer:
To see if a learner has met predetermined milestones and requirements.
Question:
11. Ipsative
A. -To see if a learner can perform the kind of skill needed for the workplace.
B. -To see how a learner's work compares to the average work completed by a similar group of learners.
C. -To see if a learner has improved based on previous knowledge.
D. --To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
Answer:
To see if a learner has improved based on previous knowledge.
Question:
12. Norm-referenced
A. -To see how a learner's work compares to the average work completed by a similar group of learners.
B. -To see if a learner can meet requirements and have a mastery of knowledge based on a predetermined
standard.
C. -To see if a learner has met predetermined milestones and requirements.
D. -To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
Answer:
To see how a learner's work compares to the average work completed by a similar group of learners.
Question:
13. Standards-based
A. -To see if a learner has met predetermined milestones and requirements.
B. -To see if a learner can meet requirements and have a mastery of knowledge based on a predetermined
standard.
C. --To see how a learner's work compares to the average work completed by a similar group of learners.
D. -To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
Answer:
To see if a learner can meet requirements and have a mastery of knowledge based on a predetermined
standard.
Question:
14. Traditional
A. -To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
B. -To see if a learner has improved based on previous knowledge.
C. -To see if a learner can perform the kind of skill needed for the workplace.
D. -To see how a learner's work compares to the average work completed by a similar group of learners.
, Answer:
To see if a learner can meet the requirements based on memorization of data and facts.
Question:
15. Competency-based Example of Assessment Strategy
A. -Creating a presentation
B. -Advanced Placement Test
C. -Compare previous work and progress to current work
D. -State Standardized Test
Answer:
Creating a presentation
Question:
16. Criterion-referenced Example of Assessment Strategy
A. -Multiple ChoiceTrue/False
B. -Creating a presentation
C. -Compare previous work and progress to current work
D. -Advanced Placement Test
Answer:
Advanced Placement Test
Question:
17. Ipsative Example of Assessment Strategy
A. -Test graded on a curve
B. -Creating a presentation
C. -Compare previous work and progress to current work
D. -Advanced Placement Test
Answer:
Compare previous work and progress to current work
Question:
18. Norm-referenced Example of Assessment Strategy
A. -State Standardized Test
B. -Test graded on a curve
C. -Advanced Placement Test
D. -Creating a presentation
Answer:
Test graded on a curve
Question:
19. Standards-based Example of Assessment Strategy
A. -State Standardized Test
B. -Test graded on a curve
C. -Advanced Placement Test
D. -Creating a presentation
Answer:
State Standardized Test