AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. i am currently employed and make $120,000 a year. another company is trying to convince me to go to
work for them and has offered $150,000 a year. my BATNA is:
Answer:
$150,000
Question:
2. what does William ury recommend to do when emotions start to run high in a regulation?
Answer:
go to the balcony
Question:
3. a product's transactional utility is contingent upon:
Answer:
a reference price
Question:
4. in many organizations, the most competent employees are usually poor in tutoring subordinates and new
employees. indicate the bias that is responsible for this phenomenon.
Answer:
curse of knowledge
Question:
5. john and frank have been having a heated argument for the past ten minutes. they are friends and john
would like to tone things down but his girlfriend is with them and john is afraid that she may consider him
weak if he does so. so, he escalates the situation instead. which underlying mechanism of escalation of
commitment is most appropriate to explain his choice?
Answer:
impression management
Question:
6. any loss from an initial investment will systematically encourage an individual to continue the
previously selected course of action, due to the human tendency to be risk- __________ in negatively
framed problems.
Answer:
seeking
Question:
7. it is often easier to pass budget cuts in several incremental steps rather than in the form of one deep cut.
which phenomenon can account for this?
Answer:
change blindness
, Question:
8. according to class discussion, cyber SECURITY boils down to the question.
Answer:
how do I write better programs?
Question:
9. the representativeness heuristic helps us make decisions based on (pick the most accurate)
Answer:
previously formed opinions or stereotypes
Question:
10. your instructor obsessed over whether questions on this test were the most fair and clear that can ever
be prepared. he is most likely to be a(n)
Answer:
maximizer
Question:
11. the continued investment of resources into a profitless situation is called
Answer:
escalation of commitment
Question:
12. as discussed in class, (cyber) attackers frequently steal computing resources for the purpose of
____________
Answer:
bitcoin mining
Question:
13. john just lost a total of $1,000 on a sequence of bets on horse races of increasing amounts. if john
insists in this escalation of commitment hoping that his luck will turn he is more likely to?
Answer:
go for a high risk/high payoff option by betting the remaining money on the least favorite horse in the next
race, in spite of the fact that the odds of a win are almost 0
Question:
14. in minimax, one opponent chooses actions that maximize the utility value of the outcome, while the
other chooses actions that maximize it (T/F)?
Answer:
true
Question:
15. my wife and i bought a condo in 2005 for $250,000. now, we have put it on the market for $299,999,
with a target sale price of $290,000. i have received an offer for $280,000 and i have to tell my wife about
it. i would really like to accept the offer. according to the definition of training. the way of positively
framing the offer to my wife is to present it as:
Answer:
a gain of $30,000 over our original purchase price