QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Which agency was developed in 1972 to review care provided to clients receiving Medicare, Medicaid,
and maternal-child health program benefits?
Answer:
Professional Standards Review Organization (PSRO)
Question:
2. are employees in the departments or work units and include nurses
Answer:
internal customers
Question:
3. Which event would be monitored during the quality improvement (QI) process? Select all that apply.
One, some, or all responses may be correct. Some correct answers were not selected Decreases in costs
Client complaints Issues with staff safety Upcoming accreditation Denial of insurance claims
Answer:
client complaints, issues with staff safety, and denial of insurance claims
Question:
4. Which continuous quality improvement (QI) model can the agency use to fix a problem with timely
documentation and monitor for changes?
Answer:
Plan-do-study-act (PDSA) model
Question:
5. is coordinated to determine the cause of an injury or illness
Answer:
sentinel evaluation
Question:
6. The structural stage of the Donabedian model reviews what things?
Answer:
setting, supplies, and equipment of the agency
Question:
7. Three key models have been used over time to evaluate performance improvement
Answer:
Donabedian's structure-process-outcome model, the tracer method, and the sentinel method
Question:
8. What 3 things does Donabedian's model include?
,Answer:
structure, process, outcome
Question:
9. what does the structure part of Donabedian's model include?
Answer:
Evaluating the setting and instruments used to provide care
Question:
10. what does the process part of Donabedian's model include?
Answer:
Evaluating activities as they relate to standards and expectations of health providers in the management of
client care
Question:
11. Which method measures both the process and the outcomes of care, but is more effective for evaluating
the health care of groups or populations rather than individual clients or small groups.
Answer:
Tracer Method
Question:
12. Which method for evaluating health care performance improvement would be used by a nurse manager
who is overseeing a clinic where there have been increasing costs of supplies used for client care?
Answer:
tracer method
Question:
13. is used as a measure of both process and outcome of care and is effective for evaluating care delivery
by an institution
Answer:
tracer method
Question:
14. deals with the study of all of a person's genes, including their interaction with one another as well as
the interaction of a person's genes with the environment
Answer:
genomics
Question:
15. the study of the function and effects of single genes that are inherited by children from their parents
Answer:
genetics
Question:
16. the transmission of physical or mental characteristics from one generation to another
Answer:
heredity
, Question:
17. The three core functions of public health are
Answer:
assurance, assessment and policty development
Question:
18. a chemical or physical phenomenon that promotes errors in DNA replication
Answer:
mutagen
Question:
19. re composed of the systems and individuals that the family directly interacts with on a daily basis.
These systems vary for each family, but could include their home, neighborhood, workplace, schools,
extended family, health care system, community/public health system, or close friends.
Answer:
microsystems
Question:
20. are the systems that the family interacts with frequently but not on a daily basis. These systems vary
based on the situation in which the public health nurse is working with a family. Some ideas for systems at
this level could be a home health aide who comes to the home twice a week, a hospice nurse who comes to
the home once a week, a social worker, church members who come to deliver food to the family, the
transportation system, the school system, specialty physicians, pharmacy, or extended family.
Answer:
mesosystems
Question:
21. are external environments that have an indirect influence on the family. Examples of these systems
could be the economic system, local and state political systems, religious system, the school board,
community/health and welfare services, the Social Security office, or protective services.
Answer:
exosystems
Question:
22. are broad overarching social ideological and cultural values, attitudes, and beliefs that indirectly
influence the family. Examples include a Jewish religious ethic, a cultural value of autonomy in
decision-making, or ethnicity.
Answer:
macrosystems
Question:
23. refer to time-related contexts in which changes that have occurred over time may influence any or all
of the other levels/systems. Examples include the death of a young parent, a divorce and remarriage, war,
natural disasters, or a pandemic.
Answer:
chronosystems