CORRECT ANSWERS
Question:
1. Patients with thrombophilia are at an increased risk for:
1) various cancers.
2) hemorrhagic stroke.
3) acute arterial rupture.
4) pulmonary embolism.
Answer:
4) pulmonary embolism.
Question:
2. You respond to a residence for a patient who is "not acting right." As you approach the door, the patient,
a 35-year-old male, begins shouting profanities at you and your partner while holding a baseball bat. The
man is confused and diaphoretic, and is wearing a medical identification bracelet. You should:
1) calm him down so you can assess him.
2) be assertive and talk the patient down.
3) contact medical control for instructions.
4) retreat at once and call law enforcement.
Answer:
4) retreat at once and call law enforcement.
Question:
3. When assessing an unresponsive diabetic patient, the primary visible difference between hyperglycemia
and hypoglycemia is the:
1) patient's mental status.
2) rate of the patient's pulse.
3) presence of a medical identification tag.
4) rate and depth of breathing.
Answer:
4) rate and depth of breathing.
Question:
4. Glipizide, a non-insulin-type medication, is another name for:
1) Glucophage.
2) Glucotrol.
3) Micronase.
4) Diabinese.
Answer:
2) Glucotrol.
,Question:
5. You respond to a movie theater for a 70-year-old male who is confused. His wife tells you he has type 2
diabetes but refuses to take his pills. Your assessment reveals that the patient is diaphoretic, tachycardic,
and tachypneic. Initial management for this patient should include:
1) administering one to two tubes of oral glucose.
2) applying a nonrebreathing mask at 15 L/min.
3) assisting the patient with his diabetic medication.
4) performing a rapid exam and obtaining vital signs.
Answer:
2) applying a nonrebreathing mask at 15 L/min.
Question:
6. Patients with type 2 diabetes usually control their disease with all of the following, EXCEPT:
1) diet and exercise.
2) tolbutamide (Orinase).
3) glyburide (Micronase).
4) supplemental insulin.
Answer:
4) supplemental insulin.
Question:
7. A 29-year-old female presents with confusion and disorientation. Her respirations are rapid and shallow
and her pulse is 120 beats/min and thready. She is markedly diaphoretic and has an oxygen saturation of
89%. You should:
1) transport immediately.
2) administer oral glucose.
3) provide ventilatory support.
4) treat her for hyperglycemia.
Answer:
3) provide ventilatory support.
Question:
8. Hemoglobin is:
1) the fluid portion of the blood that transports cells throughout the body.
2) essential for the formation of clots, such as when vessel damage occurs.
3) found within the red blood cells and is responsible for carrying oxygen.
4) a key component of the blood and is produced in response to an infection.
Answer:
3) found within the red blood cells and is responsible for carrying oxygen.
, Question:
9. A 28-year-old female patient is found to be responsive to verbal stimuli only. Her roommate states that
she was recently diagnosed with type 1 diabetes and has had difficulty controlling her blood sugar level.
She further tells you that the patient has been urinating excessively and has progressively worsened over
the last 24 to 36 hours. On the basis of this patient's clinical presentation, you should suspect that she:
1) is significantly hyperglycemic.
2) has a low blood glucose level.
3) has a urinary tract infection.
4) has overdosed on her insulin.
Answer:
1) is significantly hyperglycemic.
Question:
10. The EMT should assess for hypoglycemia in small children with a severe illness or injury because:
1) a child's cells do not uptake glucose as rapidly as adults' do.
2) children cannot store excess glucose as effectively as adults.
3) illness or injury causes the pancreas to produce less insulin.
4) children overproduce insulin during severe illness or injury.
Answer:
2) children cannot store excess glucose as effectively as adults.
Question:
11. The normal blood glucose level is between:
1) 60 and 80 mg/dL
2) 80 and 120 mg/dL.
3) 130 and 150 mg/dL.
4) 160 and 200 mg/dL.
Answer:
2) 80 and 120 mg/dL.
Question:
12. When obtaining a SAMPLE history from a patient with diabetes, it would be MOST important to
determine:
1) if he or she has had any recent illnesses or excessive stress.
2) approximately how much water the patient drank that day.
3) if there is a family history of diabetes or related conditions.
4) the name of the physician who prescribed his or her insulin.
Answer:
1) if he or she has had any recent illnesses or excessive stress.