CORRECT ANSWERS
Question:
1. Culture
Answer:
shared languages, customs, beliefs, rules, arts, knowledge, and identities and memories of a group
Question:
2. Environmental Levels of Culture
Answer:
- immediate (spouse, family, etc)
- proximal (workplace, bible study, etc)
- community (support group, golf club, etc)
- societal (national/country level)
Question:
3. Implicit vs Explicit Biases
Answer:
Implicit: initial stereotypes, thoughts/beliefs about someone Explicit: actions/reactions based on
stereotypes
Question:
4. Social Networks
Answer:
- Diverse Social Networks: broad range of relationships
- Friend-focused: friends and neighbors
- Family-focused: social life arranged around family
- Restricted: limited engagement of any kind
Question:
5. Isolation
Answer:
objective lack of social connection
Question:
6. Loneliness
Answer:
subjective experience of isolation, disconnectedness
Question:
7. Gender
Answer:
social construct, typically male, female, nonbinary
,Question:
8. Gender identity
Answer:
relationship roles and experiences
Question:
9. Sex
Answer:
biological status assigned at birth based on anatomy
Question:
10. cisgender
Answer:
gender identity and sex assigned at birth are the same
Question:
11. transgender
Answer:
gender identity or expression different than cultural expectation based on sex at birth
Question:
12. nonbinary, gender noncomforming, gender diverse
Answer:
terms that can be used by people who do not describe themselves as fitting in a category
Question:
13. intersex
Answer:
people with differences in reproductive anatomy
Question:
14. cultural humility
Answer:
recognition and reconciliation of biases
Question:
15. Atherosclerotic cardiovascular disease (ASCVD)
Answer:
greatest reason for cognitive and physical impairment in older adults, increased difficulty with sexual
expression
Question:
16. PLISSIT Model
, Answer:
- Permission: affirm to clients that their sexual health concerns are appropriate and can be addressed by
healthcare professionals
- Limited Information: clients will be curious about how illness/injury affects sexuality and sexual function
- Specific Suggestions: tailored to specific needs
- Intensive Therapy: need advanced training or refer
Question:
17. Ethical Problem-Solving Framework
Answer:
- Identify
- Gather
- Resources
- Options
- Prioritize
- Act and Reflect
Question:
18. Elder Abuse
Answer:
actions causing physical, psychological, emotional, or financial harm or neglect to an older adult
Question:
19. Signs of Abuse
Answer:
- Depression
- Confusion
- Withdrawn
- Feeling isolated
- unexplained bruising
- looks disheveled
- new bed sores
- changing in banking or spending
Question:
20. Health
Answer:
the state of complete physical, mental, and social well-being
Question:
21. Wellness
Answer:
the individual's perception of and responsibility for psychological and physical well-being as these
contribute to overall satisfaction with one's life situation
Question:
22. Well-being