CORRECT ANSWERS
Question:
1. To treat hyperlipidemia, which fat source should be recommended and why?
A. A - Linoleic acid because it can replace carbohydrate to decrease HDL B - None, because fat sources will
B. exacerbate the hyperlipidemia C - Safflower oil because it decreases hepatic production of triglycerides D -
C. Canola oil because it inhibits VLDL synthesis
Answer:
Canola oil because it inhibits VLDL synthesis
Question:
2. What advice would you give to a person complaining of symptoms of gastroesophageal reflux disease?
A - Avoid eating before bed B - Chewing spearmint gum will help C - Increase intake of dairy products D -
Use pepper instead of salt for seasoning
Answer:
Avoid eating before bed
Question:
3. Which of the following decision-making approach should enable the separate and shared knowledge and
skills of care providers to synergistical influence the client care provided?
A - Evidence-informed B - Practical C - Experience-based D - Knowledge-based
Answer:
Evidence-informed
Question:
4. Which step of the nutrition care process should the RD should evaluate a patient's risk to becoming
malnourished against a specific criterion? A - Screening B - Assessment C - Diagnosis D - Intervention
Answer:
Screening
Question:
5. A 28-year-old female client provides you with a 7-day food diary. Her daily caloric intake average is
1534 calories. The average is composed of 155 grams of carbohydrates, 120 grams of protein and 52 grams
of fat. Which of her macronutrients are within the AMDR's recommended ranges?
A - Protein and fat B - Carbohydrates and fat C - Carbohydrates and protein D - Carbohydrates, protein
and fat
Answer:
Protein and fat
Question:
6. A RD is working with a 3-year-old female patient with Cystic Fibrosis (CF). During her consultation,
you notice that your patient's hair is dry, dull and lacks shine. What is the possible nutritional-related cause
of this?
A - Vitamin A deficiency B - Hyperlipidemia C - Essential fatty acid deficiency (EFA) D - Vitamin C
deficiency
, Answer:
Essential fatty acid deficiency (EFA)
Question:
7. Julia, a 19-year-old girl who has a BMI of 15.5 and is very active. She is referred to the dietitian because
she refuses to consume milk products believing they cause weight gain.
What should the dietitian do first? A - Suggest daily calcium and vitamin D supplement B - Determine
why she is concerned about weight gain C - Review calorie and fat content of milk products D - Check her
BMI to determine if it is in the healthy weight range
Answer:
Determine why she is concerned about weight gain
Question:
8. Julia, a 19-year-old girl who has a BMI of 15.5 and is very active. She is referred to the dietitian because
she refuses to consume milk products believing they cause weight gain.
Julia opens up with the Dietitian about her eating habits and her active life as a gymnast. She expresses a
fear of gaining weight and decided to significantly decrease her caloric intake in the days leading up to
competition. What eating disorder is Julia most likely experiencing? A - Bulimia nervosa B - Binge eating
C - Anorexia nervosa D - Anorexia athletica
Answer:
Anorexia nervosa
Question:
9. Julia, a 19-year-old girl who has a BMI of 15.5 and is very active. She is referred to the dietitian because
she refuses to consume milk products believing they cause weight gain.
What is not related to anorexia nervosa? A - Anorexic patients may have episodes of binge eating,
followed by purging B - This disorder is characterized by excessive fasting C - The patients have an
inaccurate body image and usually sees themselves as being fat D - Females between the age of 12 and 14
are most commonly affected
Answer:
Anorexic patients may have episodes of binge eating, followed by purging
Question:
10. Julia, a 19-year-old girl who has a BMI of 15.5 and is very active. She is referred to the dietitian
because she refuses to consume milk products believing they cause weight gain.
Which of the following nutrition interventions would be most effective for Julia? A - Reach calorie goal as
soon as possible B - Work solely with a registered dietitian C - Have a structured meal plan D - Have
regular meal times
Answer:
Have regular meal times