AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. knowledge workers
Answer:
Workers who are experts in specific fields like computer technology and engineering, and who add value
because of what they know, rather than how long they have worked or the job they do
Question:
2. labour union
Answer:
A group of individuals who work together to achieve shared job-related goals
Question:
3. labour relations
Answer:
The overall process of dealing with employees who are represented by a union
Question:
4. collective bargaining
Answer:
the process through which union leaders and management personnel negotiate common terms and
conditions of employment for those workers represented by the union
Question:
5. Canada Labour Code
Answer:
legislation that applies to the labour practices of firms operating under the legislative authority of
parliament
Question:
6. 4 main sections of Canada labour code
Answer:
- fair employment practices
- standard hours and wages
- vacations and holidays
- safety of employees and industrial relations regulations
Question:
7. bargaining unit
Answer:
individuals grouped together for purposes of collective bargaining
,Question:
8. certification vote
Answer:
A vote supervised by a government representative to determine whether a union will be certified as the
sole bargaining agent for the unit
Question:
9. decertification
Answer:
the process by which employees legally terminate their union's right to represent them
Question:
10. closed shop
Answer:
a union-employer relationship in which the employer can hire only union members
Question:
11. union shop
Answer:
A union-employer relationship in which the employer can hire non-unionized workers, but they must join
the union within a certain period
Question:
12. agency shop
Answer:
A union-employer relationship in which all employees for whom the union bargains must pay dues, but
they are not required to join the union
Question:
13. open shop
Answer:
A union-employer relationship in which the employer may hire union or non-union workers
Question:
14. types of unions
Answer:
craft and industrial
Question:
15. craft union
Answer:
are organized by crafts or trades
Question:
16. industrial union
, Answer:
are organized according to industry
Question:
17. local union
Answer:
is the basic unit of union organization in a specific geographical area
Question:
18. independent local union
Answer:
one that is not formally affiliated with any labour organization. It conducts negotiations with management
only at a local level, and the collective agreement is binding at that location only.
Question:
19. national union
Answer:
has members across Canada, whereas an international union has members in more than one country
example: Canadian union of public employees
Question:
20. what factors affect the bargaining zone?
Answer:
- unions demand
- unions expectations
- unions minimum limit vs.
- employers maximum limit
- employers expectation
- employers desired result
Question:
21. when bargaining fails what tactics do unions use?
Answer:
- strike
- lockout
- conciliation
- mediation
- arbitration
Question:
22. strike
Answer:
a tactic of labour unions in which members temporarily walk off the job and refuse to work in order to win
concessions from management
Question:
23. lockout