QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. From a customer's perspective, value reflects...
Answer:
The relationship of benefits to costs
Question:
2. Parul went shopping at the mall and bought a dress from a retail store. Which type of transaction was
Parul participating in?
Answer:
B2C
Question:
3. For markers, "exchange," refers to...
Answer:
The trading of things of value
Question:
4. The process of value ___, in which customers collaborate in product design, often provides additional
value to the firm's customers.
Answer:
Cocreation
Question:
5. Which marketing activity is most directly served by the promotion element of the marketing mix?
Answer:
Communicating Value
Question:
6. Carter sells consumer electronics. He knows his customers weigh the costs versus the benefits associated
with the different options available. He decides which products to offer and what prices to charge based on
the way his customers think. Carter operates as if he were in the ___ era.
Answer:
Value-Based Marketing
Question:
7. It was during the market-oriented era that firms first discovered "marketing." In what time frame did this
occur?
Answer:
Just after WW2
,Question:
8. During the ___ era, manufacturers and retailers recognized they needed to give their customers greater
value than their competitors did.
Answer:
Value-Based Marketing
Question:
9. By allowing consumers to sell their unwanted goods to other consumers, auction sites like EBay and
Etsy cater to ___ marketing.
Answer:
C2C
Question:
10. A relational orientation is based on the philosophy that buyers and sellers develop.
Answer:
A Long-Term Relationship
Question:
11. ___ is communication by a marketer that informs, persuades, and reminds potential buyers about a
product or service to influence their opinions and elicit a response.
Answer:
Promotion
Question:
12. How a product or service will be conceived or designed, how much it should cost, where and how it
will be promoted, and how it will get to the consumer are all elements of...
Answer:
A Marketing Plan
Question:
13. ___ represents all the activities necessary to get the product to the right customer when that customer
wants it.
Answer:
Place
Question:
14. Using the BCG portfolio analysis, a "dog" should be phased out unless...
Answer:
It complements or boosts the sales of another product
Question:
15. In BCG portfolio analysis, products in low-growth markets that have received heavy investment and
now have excess funds available to support other products are called...
Answer:
Cash Cows
,Question:
16. What is one of the four major growth strategies that marketers typically utilize?
Answer:
Market Penetration
Question:
17. A product that is in high-growth market has a low market share would be classified as a ___ on the
BCG matrix.
Answer:
Star
Question:
18. Miranda is analyzing opportunities for her company. What decision is least likely to provide the
company with a sustainable competitive advantage?
Answer:
Lowering Prices
Question:
19. The automobile manufacturing industry closely watches annual consumer satisfaction surveys. For
years, Japanese car companies consistently had that highest levels of the customer satisfaction, creating
a(n) ___ for these companies.
Answer:
Sustainable Competitive Advantage
Question:
20. When Kennedy arrived in the middle of the night at the Ritz-Carlton, she was exhausted and her suit
was wrinkled from her 10-hour plane trip. The night clerk found someone to dry clean Kennedy's suit and
have it ready for her morning presentation. She as been a loyal Ritz-Carlton customer ever since.
Ritz-Carlton demonstrated the macro strategy of...
Answer:
Customer Excellence
Question:
21. Trista is charged with assessing her company's external environment as part of a SWOT analysis.
Trista will study her company's...
Answer:
Opportunities and Threats
Question:
22. ___ involves the process of defining the marketing mix variables so that target customers have a clear,
distinctive, desirable understanding of what the product does or represents in comparison with competing
products.
Answer:
Market Positioning
, Question:
23. During a SWOT analysis, a company should assess the opportunities and uncertainties of the
marketplace due to changes in several CDSTEP factors. The "E" in this acronym stands for which factor?
Answer:
Economic
Question:
24. Firms achieve ___ through efficient procedures and excellent supply chain management.
Answer:
Operational Excellence
Question:
25. Webber Enterprises sells its business language dictionary to college students throughout the United
States. Joseph Webber, the owner, wants to start selling the book to international students abroad. Webber
wants to pursue a ___ growth strategy.
Answer:
Market Development
Question:
26. During which phase of the marketing planning process does a firm evaluate performance using
marketing metrics?
Answer:
Control Phase
Question:
27. What is included in a firm's macroenvironment?
Answer:
Culture
Question:
28. Some companies have been accused of taking advantage of the current social trend of green marketing,
positioning their products as environmentally friendly when this may not actually be the case. This is
called
Answer:
Greenwashing
Question:
29. Which group was born into a world where the Internet and other digital technologies already existed?
Answer:
Gen Z
Question:
30. Amazon's Alexa is just one of many examples of how companies are using ___ in their marketing
efforts.
Answer:
Artificial Intelligence