CORRECT ANSWERS
Question:
1. listening
Answer:
the process of receiving, constructing meaning from, and responding to spoken and/or nonverbal messages
Question:
2. sensing
Answer:
the stage of listening most people refer to as "hearing"; when listeners pick up the sound waves directed
toward them
Question:
3. understanding
Answer:
interpreting the messages associated with sounds or what the sounds mean
Question:
4. evaluating
Answer:
assessing your reaction to a message
Question:
5. responding
Answer:
showing others how you regard their message
Question:
6. listening style
Answer:
a set of attitudes, beliefs, and where, when , who, and what of the information receiving and encoding
process
Question:
7. action-oriented listening style
Answer:
listening style that reflects a preference for error-free and well-organized speaking
Question:
8. informational listening
Answer:
listening skills that are useful in situations requiring attention to content
,Question:
9. content-oriented listening style
Answer:
a listening style that reflects an interest in detailed and complex information, simply for the content itself
Question:
10. critical listening
Answer:
listening skills that are useful in a wide variety of situations- particularly those involving persuasive
speaking
Question:
11. people-oriented listening style
Answer:
a listening style that is associated with friendly, open communication and an interest in establishing ties
and others
Question:
12. supportive listening
Answer:
listening skills focused not only on understanding information but also "listening" to others' feelings
Question:
13. sound scape
Answer:
the everyday sounds of our environment
Question:
14. computer-mediated communication (CMC)
Answer:
the exchange of messages carried through an intervening system of digital electronic storage and
transmitted between two or more people
Question:
15. digital
Answer:
information that is transmitted in a numerical format based on only two values
Question:
16. internet
Answer:
a system of networks that connects millions of computers around the world
Question:
17. World Wide Web
, Answer:
one of a number of services that moves over the internet; it uses HTML (hypertext markup language) as its
document format
Question:
18. massive multiplier online game (MMOG)
Answer:
text-based "virtual reality" games in which participants interact with environments, objects, and other
participants
Question:
19. cyberspace
Answer:
synonymous with the internet or online words
Question:
20. blogs
Answer:
short for "web logs"; a web site, like a journal, maintained by an individual with the regular entries of
commentary , descriptions of events, or other material such as graphics or videos
Question:
21. podcast
Answer:
a prerecorded audio program that's posted to a website and is made available for download so people can
listen to it on personal computers or mobile devices
Question:
22. media deficit approach
Answer:
a theoretical perspective that sees mediated communication as deficient in comparison to face to face
communication
Question:
23. media argumentation approach
Answer:
a theoretical perspective that views mediated communication as complementing or augmenting face to face
communication
Question:
24. filtered
Answer:
a form of communication that lacks nonverbal cues
Question:
25. social presence