QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Which role does a teller NOT perform for a financial institution?
Answer:
Facility Maintenance
Question:
2. A deposit slip is a credit and a check is a debit T/F?
Answer:
True
Question:
3. Which element makes a check NOT acceptable? For an on-us check, sufficient funds exist to cover the
check No stop payments exist on the check For a transit check, compensating balances exist in the payee's
account The endorsement matches the payee line exactly Identification is from a credit card
Answer:
Identification is from a credit card
Question:
4. An Endorsement guarantees: The check is not forged or altered That the payee has sufficient funds in
the account to cover the check
Answer:
The check is not forged or altered
Question:
5. Which element makes an endorsement NOT acceptable? Only authorized parties have endorsed the
check Alterations have been noted and initialed All endorsements are written in ink
Answer:
Alterations have been noted and initialed
Question:
6. Which of the following is NOT a general rule of endorsement? The payee must be the first endorser on
the check The last endorser must be the same person as the payee The last endorsement should be written
in your presence The payee should endorse the check exactly as written The endorsement should be
checked against an identification signature
Answer:
The last endorser must be the same person as the payee
, Question:
7. Which of the following is NOT a general rule of endorsement? The maker is the only person with legal
rights to the funds from the check Only the final endorser may receive the funds from the check If the final
endorsement has not been written in the teller's presence, the teller should ask the endorser to re-write the
endorsement The endorsement guarantees that the person receiving the check is the person who has legal
right to the funds
Answer:
The maker is the only person with legal rights to the funds from the check
Question:
8. Tellers should check with supervisors before cashing a check with a qualified or conditional
endorsement.
Answer:
True
Question:
9. The following endorsement may be used to receive cash back: "For Deposit Only"
Answer:
False
Question:
10. Which step will a teller NOT take in cashing a check? *
Verify the payee's identification If an on-us check, verify adequate funds in the maker's account If a transit
check, verify a compensating balance in the endorser's account If endorsement is "pay to the order of,"
verify the maker's identification Verify the check is negotiable
Answer:
If endorsement is "pay to the order of," verify the maker's identification
Question:
11. To cash a check made to cash, which step will the teller NOT take? *
Verify the date is current Verify the name and address on the check is accurate and current Verify the
numeric and written amount on the check agree Verify that the dollar amount of the check is within the
teller's limit Write the endorser's driver's license or other identification on the check
Answer:
Verify the name and address on the check is accurate and current
Question:
12. With a three-party check, the teller must be careful to check the endorsement of the payee and the final
endorser. T/F?
Answer:
T
Question:
13. A teller may cash a two party, on-us check for $500 if the payee has a balance of $250 and the maker
has a balance of $600. T/F?
Answer:
False