CORRECT ANSWERS
Question:
1. A company's IT policy manual states that "All company computers, workstations, application servers,
and mobile devices must have current versions of antivirus software."
Which principle or concept of cybersecurity does this policy statement impact?
Answer:
Operating system security
Question:
2. An organization's procedures document states that "All electronic communications should be encrypted
during transmission across networks using encryption standards specified in the data encryption policy."
Which security principle is this policy addressing?
Answer:
Confidentiality
Question:
3. A company's website policy states that "To gain access to the corporate website, each employee must
provide a valid user name and password, and then answer one of six security questions accurately."
Which type of security does the policy address?
Answer:
Operations
Question:
4. An organization notices unauthorized visitors following employees through a restricted doorway.
Which vulnerability should be addressed in the organization's security policy?
Answer:
Tailgating
Question:
5. A company wants to update its access control policy. The company wants to prevent hourly employees
from logging in to company computers after business hours. Which type of access control policy should be
implemented?
Answer:
Attribute-based
Question:
6. A new software development company has determined that one of its proprietary algorithms is at a high
risk for unauthorized disclosure. The company's security up to this point has been fairly lax.
Which procedure should the company implement to protect this asset?
Answer:
Relocate the algorithm to encrypted storage.
, Question:
7. An accounting firm stores financial data for many customers. The company policy requires that
employees only access data for customers they are assigned to. The company implements a written policy
indicating an employee can be fired for violating this requirement.
Which type of control has the company implemented?
Answer:
Deterrent
Question:
8. How can an operating system be hardened in accordance to the principle of least privilege?
Answer:
Restrict account permissions.
Question:
9. A company implements an Internet-facing web server for its sales force to review product information.
The sales force can also update its profiles and profile photos, but not the product information. There is no
other information on this server.
Which content access permissions should be granted to the sales force based on the principle of least
privilege?
Answer:
Read and limited write access
Question:
10. A corporation has discovered that some confidential personnel information has been used
inappropriately.
How can the principle of least privilege be applied to limit access to confidential personnel records?
Answer:
Only allow access to those who need access to perform their job.
Question:
11. A user runs an application that has been infected with malware that is less than 24 hours old. The
malware then infects the operating system.
Which safeguard should be implemented to prevent this type of attack?
Answer:
Limit user account privileges.
Question:
12. A company was the victim of a security breach resulting in stolen user credentials. An attacker used a
stolen username and password to log in to an employee email account.
Which security practice could have reduced the post-breach impact of this event?
Answer:
Multifactor authentication
Question:
13. A module in a security awareness course shows a user making use of two-factor authentication using a
hardware token.
Which security failure is being addressed by this training module?