QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Midwest RVP and ARVP
Answer:
RVP: Ronald D. Stovall Jr
ARVP: Cartier B. Strwart
Question:
2. Who are the First Initiates of Alpha Phi Alpha
Answer:
Lemuel E. Graves, Eugene Kinckle Jones, Gordon Jones
Question:
3. What is the complete title of the history book
Answer:
The History of Alpha Phi Alpha: A Development in College Life
Question:
4. To Whom is the History Book of Alpha Phi Alpha Dedicated
Answer:
"To the youths who march onward and upward toward the light, this volume is respectfully dedicated"
Question:
5. What is Chapter 1 of the History Book
Answer:
The Origin of Alpha Phi Alpha
Question:
6. What is Chapter 2 of the History Book
Answer:
The Period of Consolidation
Question:
7. What is Chapter 3 of the History Book
Answer:
The First Steps in Expansion
Question:
8. What is Chapter 4 of the History Book
Answer:
Local and National Strivings
, Question:
9. What is Chapter 5 of the History Book
Answer:
Permanent Foundations
Question:
10. What is Chapter 6 of the History Book
Answer:
Expansion and Internal Development
Question:
11. What is Chapter 7 of the History Book
Answer:
Leaven of Self Examination
Question:
12. Who proposed the name of the fraternity
Answer:
George Biddle Kelley proposed the name but he though he gave credit too Henry Arthur Callis
Question:
13. Where was the first initiation held
Answer:
Masonic Hall, Red Mans Hall, Odd Fellows Hall
Question:
14. What is the First Menu
Answer:
Cream Tomato Soup Salted Wafers Broiled Lamb Chops Hashed Brown Potatoes Finger Rolls Peas in a
Tub Wild Apple Jelly Shrimp Salad Rolled Bread Olives Pickles Neapolitan Ice Cream Lady Fingers
Chocolate Cake Demi Tasse Cheese Crackers Alpha Phi Alpha Punch Brotherhood Smoke
Question:
15. Why did CC Poindexter resign from Alpha Phi Alpha?
Answer:
"The Negro in America had no cultural background upon which to build a framework of a college
fraternity and that this should be the work of a later period"
Question:
16. Who was the first editor and chief of the Sphinx
Answer:
Raymond W. Cannon
Question:
17. Write the Greek Alphabet