ANSWERS
Question:
1. what is BDSM?
Answer:
Bondage + Discipline, Domination + submission, Sadism + masochism
Question:
2. what is it about
Answer:
Mental and physical aspects of interactions between individuals (male and female) on various different
levels, including but not limited to physical, emotional, psychological, spiritual, and sexual.
Question:
3. dominance and submission
Answer:
- dom's
- subs
- masters
- slaves
- BDSM encompasses an entire community that includes all of these as well as Sadists and Masochists
at its core, it is about power exchange
Question:
4. BDSM in our daily lives
Answer:
- not all sexual
- hickeys
- "do again, or you'll get a spanking", tease so you get a love tap
- begged a love one to thrust harder? pinned you down on couch
- wrestled when younger
Question:
5. power exchange
Answer:
physical and emotional manifestation of these interactions which lead to a mental or physical release as
well as the deep emotional bond possible with another human being
Question:
6. vanilla bean
Answer:
cracking into the BDSM lifestyle
, Question:
7. swingers
Answer:
- different BDSM lifestyles
- some BDSM share their slaves/ subs, this is not swinging
- swingers are couples who choose to switch partners with other couples. the sharing in BDSM
relationships is solely up to the Master/Mistress/Dom
Question:
8. munch
Answer:
a vanilla potluck (a mingler where you talk and set up play dates)
Question:
9. etiquettes
Answer:
common courtesies with more formality. Master/Mistress is called Ma'am or Sir or whatever the Dom
desires
Question:
10. BDSM is a community with its own belief system
Answer:
- it really is a way of life for "most"
- many misconceptions
- not all are suffering from psychological problems
- but some are (that is for sure)
- Men and women who are exploring their sexual desires and their darker needs
Question:
11. thanatos
Answer:
darker needs
- sigmund freud called this "thanatos"
- not all who practice because of abuse or past childhood trauma
- many who practice actually proclaim they are in fact wishing to experience their lives in a deeper
connection with one another
Question:
12. dungeon
Answer:
where you conduct a scene/play with your partner: typically a basement - but can be a room
Question:
13. dungeon master