ANATOMY AND PHYSIOLOGY OPENSTAX
2ND EDITION
,CHAPTER 01
AN INTRODUCTION TO THE HUMAN BODY
1. _______________ is the study of the larger structures of the body, those visible
without the aid of magnification
(A) Gross anatomy
(B) Microscopic anatomy
(C) Macroscopic anatomy
(D) Physical anatomy
ANSWER: A Diff Easy Page 8
2. The word ―anatomy‖ comes from a Greek root that means ― ’’
(A) To cut apart
(B) To fix with
(C) To view inside
(D) To study exterior
ANSWER: A Diff Easy Page 8
3. Dissection is still used in ………….
(A) Medical schools
(B) Pathology labs
(C) Anatomy courses
(D) All of above
ANSWER: D Diff Easy Page 8
4. Microscopic anatomy includes ………….
(A) Histology
(B) Cytology
,(C) Both of above
(D) None of above
ANSWER: C Diff Easy Page 8
5 is the study of the structures that make up a discrete body system—that is, a
group of structures that work together to perform a unique body function.
(A) Regional anatomy
(B) Systematic anatomy
(C) Both of above
(D) None of above
ANSWER: C Diff Easy Page 9
6. Human physiology is the scientific study of the ______________ of the
structures of the body and the ways in which they work together to support the
functions of life.
(A) Chemistry
(B) Physic
(C) Both Above
(D) None of Above
ANSWER: C Diff Medium Page 9
7. Homeostasis is the state of steady maintained by living things.
(A) Internal Condition
(B) External conditions
(C) Both Above
(D) None of Above
, ANSWER: A Diff Easy Page 9
8. An organ is an anatomically distinct structure of the body
composed of tissue types.
(A) One
(B) Two
(C) Two or more
(D) None of above
ANSWER: C Diff Easy Page 11
9. In organisms, including humans, all cells, tissues, organs, and organ
systems of the body work together to maintain the life and health of the
organism.
(A) Unicellular
(B) Bicellular
(C) Multicellular
(D) None of above
ANSWER: C Diff Easy Page 14
10. The different organ systems each have different functions and
therefore roles to perform in physiology.
(A) Unique
(B) Different
(C) Both Above
(D) None of Above
ANSWER: C Diff Easy Page14