Herron and Scott Freeman
,TABLE OF CONTENT dr dr
I. INTRODUCTION
dr
1. A Case for Evolutionary Thinking: Understanding HIV
dr dr dr dr dr dr
2. The Evidence for Evolution
dr dr dr
3. Darwinian Natural Selection dr dr
4. Reconstructing Evolutionary Trees dr dr
II. MECHANISMS OF EVOLUTIONARY CHANGE
dr dr dr dr
5. Mutation and Genetic Variation dr dr dr
6. Mendelian Genetics in Populations I: Selection and Mutation as Mechanisms of Evoluti
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
on
7. Mendelian Genetics in Populations II: Migration, Genetic Drift, and Nonrandom Matin
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
g
8. Evolution at Multiple Loci: Linkage and Sex dr dr dr dr dr dr
9. Evolution at Multiple Loci: Quantitative Genetics
dr dr dr dr dr
III. ADAPTATION
dr
10. Studying Adaptation: Evolutionary Analysis of Form and Function
dr dr dr dr dr dr dr
11. Sexual Selection dr
12. Kin Selection and Social Behavior
dr dr dr dr
13. Aging and Other Life History Characters
dr dr dr dr dr
14. Evolution and Human Health dr dr dr
15. Phylogenomics and the Molecular Basis of Adaptation dr dr dr dr dr dr
IV. THE HISTORY OF LIFE
dr dr dr dr
16. Mechanisms of Speciation dr dr
17. The Origins of Life and Precambrian Evolution
dr dr dr dr dr dr
18. The Cambrian Explosion and Beyond
dr dr dr dr
19. Development and Evolution dr dr
20. Human Evolution dr
,TEST BANK FOR dr dr
Evolutionary Analysis 5th Edition by Herron Jon; Freeman Scott ISBN 9780321998378 Ch
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
apter 1-20 dr
Chapter 1 dr d r d r A Case for Evolutionary Thinking: Understanding HIV
dr dr dr dr dr dr
1) In which of the following regions has AIDS killed the largest number of individuals?
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
A) India
B) Sub-Saharan Africa dr
C) United States dr
D) China
E) United Kingdom dr d
Answer: B Sectio
r d r d r
n: 1.1
d r
Skill: Knowledge/Comprehension
d r
2) The HIV virus contains all of the following components except
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr .
A) integrase
B) double-stranded RNA dr
C) single-stranded RNA dr
D) reverse transcriptase dr
E) protease dr
Answer: B S dr dr
ection: 1.1 d r
Skill: Knowledge/Comprehension
d r
3) The acronym HIV stands for which of the following?
dr dr dr dr dr dr dr dr
A) human intercellular virus dr dr
B) human immune virus dr dr
C) human immunodeficiency virus dr dr
D) human immunity virus dr dr
E) human immunodeficiency vector dr dr dr
Answer: C d r
Section: 1.1 d r
Skill: Knowledge/Comprehension
d r
4) Which of the following enzymes is responsible for transcribing viral RNA into DNA?
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
A) RNA polymerase dr
B) reverse transcriptase dr
C) DNA polymerase dr
D) reverse integrase dr
E) RNA duplicase dr d
Answer: B Secti
r d r dr
on: 1.1 d r
Skill: Knowledge/Comprehension
d r
, 5) The proteins that enable the HIV virus to bind to cells are typically CD4 and CCR5. On what ty
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
pe of cells are these proteins typically observed?
dr dr dr dr dr dr dr
A) plasma cells dr
B) dendritic cells dr
C) effector helper T cells dr dr dr
D) memory helper T cells dr dr dr
E) both C and D dr dr dr dr
Answer: E Sect d r dr
ion: 1.1 d r
Skill: Knowledge/Comprehension
d r
6) The AIDS phase of HIV infection begins when the concentration of CD4 T cells in the blood dr
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
ops below what concentration?
dr dr dr
A) 2,000 cells per cubic millimeter dr dr dr dr
B) 1,000 cells per cubic millimeter dr dr dr dr
C) 500 cells per cubic millimeter
dr dr dr dr
D) 200 cells per cubic millimeter
dr dr dr dr
E) No CD4 T cells are observed.
dr dr dr dr dr dr
Answer: D d r
Section: 1.1 d r
Skill: Knowledge/Comprehension
d r
7) Which of the following drug categories are used to treat HIV infections?
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
A) integrase inhibitors dr
B) protease inhibitors dr
C) reverse transcriptase inhibitors dr dr
D) DNAse inhibitors dr
E) fusion inhibitors dr d
Answer: D Sectio
r d r dr
n: 1.2
d r
Skill: Knowledge/Comprehension
d r
8) Coreceptor inhibitors block HIV infection by preventing which of the following? dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
A) binding of the HIV virion onto the plasma membrane dr dr dr dr dr dr dr dr
B) binding of the HIV virion onto the CCR5 receptor dr dr dr dr dr dr dr dr
C) binding of the HIV virion onto the gp120 protein dr dr dr dr dr dr dr dr
D) degrading the coreceptor so the virion cannot attach dr dr dr dr dr dr dr
E) binding of the HIV virion onto the CD4 receptor dr dr dr dr dr dr dr dr dr
Answer: B d r
Section: 1.2 d r
Skill: Application/Analysis
d r
9) What is the effect of the ∆32 allele of CCR5 on HIV binding?
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
A) appears on the surface of CD4 T cells, but the HIV virion is unable to infect the host cell
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
B) does not appear on the surface of CD4 T cells
dr dr dr dr dr dr dr dr dr
C) appears on the surface of the CD4 T cells and inactivates the virion upon binding
dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr
D) interferes with binding of the virion to the CD4 receptor protein dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr