Downloaded by: LectHarrison | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
TABLE OF CONTENTS
Chapter 1 The Database Environment and Development Process
Chapter 2 Modeling Data in the Organization
Chapter 3 The Enhanced E-R Model
Chapter 4 Logical Database Design and the Relational Model
Chapter 5 Introduction to SQL
Chapter 6 Advanced SQL
Chapter 7 Databases in Applications
Chapter 8 Physical Database Design and Database Infrastructure
Chapter 9 Data Warehousing and Data Integration
Chapter 10 Big Data Technologies
Chapter 11 Analytics and Its Implications
Chapter 12 Data and Database Administration with Focus
on Data Quality
Chapter 13 Distributed Databases
Chapter 14 Object-Oriented Data Modeling
Downloaded by: LectHarrison | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
Chapter 1 The Database Environment and Development Process
1) According to a McKinsey Global Institute Report, in 2010 alone, global enterprises stored
more than:
A) 1 terabyte of data.
B) 3 gigabytes of data.
C) at least 100 petabytes of data.
D) more than 7 billion exabytes of data.
Answer: D
LO: 1.1: Define key terms.
Difficulty: Easy
Classification: Concept
AACSB: Information Technology
2) Database management involves all of the following EXCEPT:
A) collecting data.
B) organizing data.
C) design web pages.
D) managing data.
Answer: C
LO: 1.1: Define key terms.
Difficulty: Easy
Classification: Concept
AACSB: Information Technology
3) A database is an organized collection of related data.
A) logically
B) physically
C) loosely
D) badly
Answer: A
LO: 1.1: Define key terms.
Difficulty: Easy
Classification: Concept
AACSB: Information Technology
4) Legacy systems often contain data of quality and are generally hosted on .
A) poor; personal computers
B) excellent; mainframes
C) poor; mainframes
D) excellent; workgroup computers
Answer: C
LO: 3.1: Define key terms.
Downloaded by: LectHarrison | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
5) Program-data dependence is caused by:
A) file descriptions being stored in each database application.
B) data descriptions being stored on a server.
C) data descriptions being written into programming code.
D) data cohabiting with programs.
Answer: A
LO: 1.2: Name several limitations of conventional file processing systems.
Difficulty: Moderate
Classification: Concept
AACSB: Information Technology
6) Because applications are often developed independently in file processing systems:
A) the data is always non-redundant.
B) unplanned duplicate data files are the rule rather than the exception.
C) data can always be shared with others.
D) there is a large volume of file I/O.
Answer: B
LO: 1.2: Name several limitations of conventional file processing systems.
Difficulty: Moderate
Classification: Concept
AACSB: Information Technology
7) Relational databases establish the relationships between entities by means of common fields
included in a file called a(n):
A) entity.
B) relationship.
C) relation.
D) association.
Answer: C
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
processing.
Difficulty: Moderate
Classification: Concept
AACSB: Information Technology
8) A(n) is often developed by identifying a form or report that a user needs on a
regular basis.
A) enterprise view
B) reporting document
C) user view
D) user snapshot
Answer: C
LO: 1.3: Explain at least 10 advantages of the database approach, compared to traditional file
processing.
Downloaded by: LectHarrison | Want to earn $1.236
Distribution of this document is illegal extra per year?