CANADIAN HEALTH CARE PRACTICE 4TH
EDITION SEALOCK COMPLETE QUESTIONS &
ANSWERS WITH RATIONALES (CHAPTER 1-58)
# TEST BANK FOR LILLEYS PHARMACOLOGY FOR CANADIAN HEALTH CARE PRACTICE 4TH EDITION
SEALOCK
## CHAPTER 1
**1. Which is a judgement about a particular patient's potential need or problem?**
a. A goal
b. An assessment
c. Subjective data
d. A nursing diagnosis
**Correct Answer: D**
---
**2. The patient is to receive oral furosemide (Lasix) every day; however, because the patient is unable
to swallow, he cannot take medication orally, as ordered. The nurse needs to contact the physician.
What type of problem is this?**
a. A "right time" problem
b. A "right dose" problem
c. A "right route" problem
d. A "right medication" problem
,**Correct Answer: C**
---
**3. The nurse has been monitoring the patient's progress on his new drug regimen since the first dose
and has been documenting signs of possible adverse effects. What nursing process phase is the nurse
practising?**
a. Planning
b. Evaluation
c. Implementation
d. Nursing diagnosis
**Correct Answer: B**
---
**4. The nurse is caring for a patient who has been newly diagnosed with type 1 diabetes mellitus.
Which statement best illustrates an outcome criterion for this patient?**
a. The patient will follow instructions.
b. The patient will not experience complications.
c. The patient adheres to the new insulin treatment regimen.
d. The patient demonstrates safe insulin self-administration technique.
**Correct Answer: D**
---
**5. Which activity best reflects the implementation phase of the nursing process for the patient who is
newly diagnosed with type 1 diabetes mellitus?**
a. Providing education regarding self-injection technique
,b. Setting goals and outcome criteria with the patient's input
c. Recording a history of over-the-counter medications used at home
d. Formulating nursing diagnoses regarding knowledge deficits related to the new treatment regimen
**Correct Answer: A**
---
**6. The nurse is working during a very busy night shift, and the health care provider has just given the
nurse a medication order over the telephone, but the nurse does not recall the route. What is the best
way for the nurse to avoid medication errors?**
a. Recopy the order neatly on the order sheet, with the most common route indicated
b. Consult with the pharmacist for clarification about the most common route
c. Call the health care provider to clarify the route of administration
d. Withhold the drug until the health care provider visits the patient
**Correct Answer: C**
---
**7. Which constitutes the traditional Five Rights of medication administration?**
a. Right drug, right route, right dose, right time, and right patient
b. Right drug, the right effect, the right route, the right time, and the right patient
c. Right patient, right strength, right diagnosis, right drug, and right route
d. Right patient, right diagnosis, right drug, right route, and right time
**Correct Answer: A**
---
, **8. What correctly describes the nursing process?**
a. Diagnosing, planning, assessing, implementing, and finally evaluating
b. Assessing, then diagnosing, implementing, and ending with evaluating
c. A linear direction that begins with assessing and continues through diagnosing, planning, and finally
implementing
d. An ongoing process that begins with assessing and continues with diagnosing, planning,
implementing, and evaluating
**Correct Answer: D**
---
**9. When the nurse is considering the timing of a drug dose, which is most important to assess?**
a. The patient's identification
b. The patient's weight
c. The patient's last meal
d. Any drug or food allergies
**Correct Answer: C**
---
**10. The nurse is writing nursing diagnoses for a plan of care. Which reflects the correct format for her
nursing diagnosis?**
a. Anxiety
b. Anxiety related to new drug therapy
c. Anxiety related to anxious feelings about drug therapy, as evidenced by statements such as "I'm upset
about having to give myself shots"