mm mm mm mm mm mm
mm Respiratory Care, mm
9th Edition by Albert J. Heuer,
mm mm mm mm mm
Chapters 1 - 21 mm mm mm
,Wilkins' Clinical Assessment in Respiratory Care,
mm mm mm mm mm
Contents:
Chapter 1. Preparing for the Patient Encounter
mm mm mm mm mm mm
Chapter 2. The Medical History and the Interview
mm mm mm mm mm mm mm
Chapter 3. Cardiopulmonary Symptoms
mm mm mm
Chapter 4. Vital Signs
mm mm mm
Chapter 5. Fundamentals of Physical Examination
mm mm mm mm mm
Chapter 6. Neurologic Assessment
mm mm mm
Chapter 7. Clinical Laboratory Studies
mm mm mm mm
Chapter 8. Interpretation of Blood Gases
mm mm mm mm mm
Chapter 9. Pulmonary Function Testing
mm mm mm mm
Chapter 10. Chest Imaging
mm mm mm
Chapter 11. Electrocardiography
mm mm
Chapter 12. Neonatal and Pediatric Assessment
mm mm mm mm mm
Chapter 13. Older Patient Assessment
mm mm mm mm
Chapter 14. Monitoring in Critical Care
mm mm mm mm mm
Chapter 15. Vascular Pressure Monitoring
mm mm mm mm
Chapter 16. Cardiac Output Measurement
mm mm mm mm
Chapter 17. Bronchoscopy
mm mm
Chapter 18. Nutritional Assessment
mm mm mm
Chapter 19. Sleep and Breathing Assessment
mm mm mm mm mm
Chapter 20. Home Care Patient Assessment
mm mm mm mm mm
Chapter 21. Documentation
mm mm
,Chapter 1: Preparing for the Patient Encounter
mm mm mm mm mm mm
Test Bank
mm mm
MULTIPLE CHOICE mm
1. Which of the following activities is not part of the role of respiratory therapists
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
mm(RTs) in patient assessment?
mm mm mm
a. Assist the physician with diagnostic reasoning skills.
mm mm mm mm mm mm
b. Help the physician select appropriate pulmonary function tests.
mm mm mm mm mm mm mm
c. Interpret arterial blood gas values and suggest mechanical ventilation changes.
mm mm mm mm mm mm mm mm mm
d. Document the patient diagnosis in the patient’s chart.
mm mm mm mm mm mm mm
ANSWER: m m D
RTs are not qualified to make an official diagnosis. This is the role of the attending
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
physician.
mm
REF: m m Table 1-1, pg. 4 mm mm mm OBJ: m m m m 9
2. In which of the following stages of patient–clinician interaction is the review of
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
mmphysician orders carried out? mm mm mm
a. Treatment stage mm
b. Introductory stage mm
c. Preinteraction stage mm
d. Initial assessment stage mm mm
ANSWER: m m C
Physician orders should be reviewed in the patient’s chart before the physician sees the
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
patient.
mm
REF: m m Table 1-1, pg. 4 mm mm mm OBJ: m m m m 9
3. In mm which stage of patient–clinician interaction is the patient identification bracelet checked?
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
a. Introductory stage mm
b. Preinteraction stage mm
c. Initial assessment stage mm mm
d. Treatment stage mm
ANSWER: m m A
The patient ID bracelet must be checked before moving forward with assessment and
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
treatment.
mm
REF: m m Table 1-1, pg. 4 mm mm mm OBJ: m m m m 9
4. What should be done just before the patient’s ID bracelet is checked?
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
a. Check the patient’s SpO2. mm mm mm
b. Ask the patient for permission.
mm mm mm mm
c. Check the chart for vital signs. mm mm mm mm mm
d. Listen to breath sounds. mm mm mm
ANSWER: m m B
It is considered polite to ask the patient for permission before touching and reading his
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
or her ID bracelet.
mm mm mm mm
, REF: m m m m pg. 3 mm OBJ: m m m m 3 | 5 mm mm
5. What is the goal of the introductory phase?
mm mm mm mm mm mm mm
a. Assess the patient’s apparent age.
mm mm mm mm
b. Identify the patient’s family history.
mm mm mm mm
c. Determine the patient’s diagnosis. mm mm mm
d. Establish a rapport with the patient. mm mm mm mm mm
ANSWER: m m D
The introductory phase is all about getting to know the patient and establishing a rapport
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
with him or her.
mm mm mm mm
REF: m m Table 1-1, pg. 4 mm mm mm OBJ: m m m m 3
6. Which of the following behaviors is not consistent with resistive behavior of a patient?
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
a. Crossed arms mm
b. Minimal eye contact mm mm
c. Brief answers to questions
mm mm mm
d. Asking the purpose of the treatment
mm mm mm mm mm
ANSWER: m m D
If a patient asks about the purpose of the treatment you are about to give, this
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
generally indicates that he or she is not upset.
mm mm mm mm mm mm mm mm mm
REF: m m Table 1-1, pg. 4 mm mm mm OBJ: m m m m 3
7. What is the main purpose of the initial assessment stage?
mm mm mm mm mm mm mm mm mm
a. To identify any allergies to medications
mm mm mm mm mm
b. To document the patient’s smoking history
mm mm mm mm mm
c. To personally get to know the patient better
mm mm mm mm mm mm mm
d. To verify that the prescribed treatment is still needed and appropriate
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
ANSWER: m m D
When you first see the patient, you are encouraged to perform a brief assessment to
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
make sure the treatment order by the physician is still appropriate. The patient’s status
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
may have changed abruptly recently.
mm mm mm mm mm
REF: m m Table 1-1, pg. 4 mm mm mm OBJ: m m m m 3
8. What is the appropriate distance for the social space from the patient?
mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
a. 3 to 5 feet
mm mm mm
b. 4 to 12 feet
mm mm mm
c. 6 to 18 feet
mm mm mm
d. 8 to 20 feet
mm mm mm
ANSWER: m m B
The social space is 4 to 12 feet.
mm mm mm mm mm mm mm
REF: m m m m pg. 5 mm OBJ: m m m m 5
9. What is the appropriate distance for the personal space?
mm mm mm mm mm mm mm mm