Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

HCDS - Midterm comprehensive Questions and Answers with 100% Correct Answers | Latest Version

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's

HCDS - Midterm comprehensive Questions and Answers with 100% Correct Answers | Latest Version

Voorbeeld van de inhoud

HCDS - Midterm comprehensive Questions and Answers
with 100% Correct Answers | Latest Version
Question 1.
Characteristics of the U.S. health care system
Correct Answer: -No central governing agency (little integration and coordination)
-Technology driven (focus on acute care) -High on cost, unequal in access, average in
outcomes -Delivery of HC under imperfect market conditions -Legal risks influence
practice behaviors

Question 2.
Characteristics of the U.S. health care system (cont.)
Correct Answer: -Government as subsidiary to the private sector -Market justice vs.
social justice (conflict throughout health care) -Multiple players and balance of power
-Quest for Integration and accountability -Access to HC is selectively based on
insurance coverage

Question 3.
No central governing agency
Correct Answer: The US system is different from other developed countries as it is
not centrally controlled -Central systems are less complex, less costly -Has different
payment, insurance, and delivery mechanisms -Health care is financed both publicly
and privately

Question 4.
Financing through employers accounts for about ________% of total health care
expenditures. The government covers the other ________%.
Correct Answer: 55%: 45%

Question 5.
Who determines reimbursements rates for services to Medicare and Medicaid?
Correct Answer: The federal and state governments, they also establish standards for
participation for both patients and providers

Question 6.
Technology driven and focus on acute care
Correct Answer: -The US invests in research and innovations in new medical
technology -Growth in science and technology helps create demand for new services,
despite shrinking resources to finance sophisticated care

,Question 7.
Why does the US technology driven health care system interfered with access to care?
Correct Answer: Technology has a successful intervention, but it's overused which
prohibits employers extending benefits to parttime workers, and it also prohibits
insurers from lowering premiums.

Question 8.
T/F; The US spends more money than any other developed country on health care
Correct Answer: T; Costs continue to rise at an alarming rate and many have limited
access to basic care

Question 9.
Define health care access
Correct Answer: The ability of an individual to obtain health care services when
needed

Question 10.
Access to health care in the US is restricted to those who....
Correct Answer: 1. Have health insurance through an employer 2. Are covered under
a government program 3. Can afford to buy insurance out-of-pocket 4. Are able to pay
for services privately

Question 11.
Major impact of not having insurance
Correct Answer: inhibits a patient's ability to receive well-directed, coordinated, and
continuous care to primary and specialty services if referred

Question 12.
What is believed to be the reason why the US lags behind other developed nations in
measures of important health outcomes such as infant mortality and life expectancy?
Correct Answer: The US has inadequate access to basic and routine primary care
services

Question 13.
Characteristics of national healthcare programs
Correct Answer: Patients have varying degrees of choice in selecting providers. True
free market forces are virtually non-existent

, Question 14.
The US system is considered a "quasi market" or an imperfect market. What does this
mean?
Correct Answer: Health care is partially managed by free market

Question 15.
Characteristics of a free market system
Correct Answer: -Multiple patients (buyers) and providers (sellers) act independently
and patients should be able to choose their provider based on price and quality
-Unrestrained competition must occur among providers, on the basis of price and
quality -Requires that patients have information about the availability of various
services -Patients as consumers must directly bear the cost of services received and
make decisions about the purchase of health care services

Question 16.
What makes it difficult for a free-market healthcare system to take place in the US?
Correct Answer: -Much of the buying power is in private health plans which makes it
difficult for providers to make it in a free market -There is often lack of knowledge
shared w/ pts about the aspects of their care and pts rely on the internet instead of
their providers to educate them, this also allows pharmaceutical companies and
direct consumer advertising to impact expectations and awareness -Hidden
costs/nontransparency make it difficult for pts to gauge the full expense of services
ahead of time

Question 17.
Provider induced demand
Correct Answer: Artificial creation of demand by providers that enables them to
deliver unneeded services to boost their incomes. Is an unfortunate downside of
medical insurance

Question 18.
Legal risks influence practice behaviors
Correct Answer: -US is a litigious society -Risk of malpractice lawsuits -Practice of
defensive medicine

Question 19.
Defensive medicine
Correct Answer: Ordering more tests and procedures than are necessary in order to
protect oneself from a lawsuit

Documentinformatie

Geüpload op
4 september 2026
Aantal pagina's
24
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$14.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Favorgrades
3.8
(193)
Verkocht
830
Volgers
376
Items
52691
Laatst verkocht
3 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen