Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 9 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Global Health | Final Exam Set 3 Questions and Answers with 100% Correct Answers | Latest Version

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 9 pagina's

Global Health | Final Exam Set 3 Questions and Answers with 100% Correct Answers | Latest Version

Voorbeeld van de inhoud

Global Health | Final Exam Set 3 Questions and Answers with
100% Correct Answers | Latest Version

Question 1.
What is not one of the top three environmental factors leading to disease in low- and
middle-income coun- tries?
A. Urban air pollution
B. Unhealthy urban lifestyle
C. Unsafe water, hygiene, and excreta disposal
D. Indoor air pollution

Correct Answer: B. Unhealthy urban lifestyle


Question 2.
Which statement about indoor air pollution is true?
A. It is caused by complete combustion of biomass fuels and coal burned inside the house.
B. Indoor air pollution can lead directly to iron deficiency anemia.
C. Indoor air pollution can lead to a variety of respiratory problems.
D. The key to resolving this issue is improving household ventilation.

Correct Answer: C. Indoor air pollution can lead to a variety of respiratory
problems.


Question 3.
What is the percentage of people worldwide with access to improved sanitation?
A. 90%
B. 20%
C. 45%
D. 60%

Correct Answer: D. 60%


Question 4.
Which disease is least likely to be attributed to poor sanitation, water, and hygiene?
A. Enteroviral illness
B. Trachoma
C. Colon cancer
D. Hookworm infestation

Correct Answer: C. Colon cancer


Question 5.
What best defines water-washed transmission of infection?
A. Person-to-person transmission because of a lack of water for hygiene
B. Pathogen in the water is ingested
C. Transmission by insects that breed in water
D. Transmission via an aquatic intermediate host

, Correct Answer: A. Person-to-person transmission because of a lack of water for
hygiene


Question 6.
Which statement about the burden of disease from environmental factors is false?
A. Most deaths attributable to outdoor air pollution occurs in adults less than 45 years of
age.
B. About 8.4% of the total burden of disease in low- and middle-income countries is due to
poor water, sanitation, and hygiene, urban air pollution, and indoor air pollution.
C. Most DALYs attributable to poor sanitation, water, and hygiene occur primarily in young
children.
D. There is tentative evidence linking indoor air pollution with adverse pregnancy
outcomes, such as low birth weight.

Correct Answer: A. Most deaths attributable to outdoor air pollution occurs in
adults less than 45 years of age.


Question 7.
Based on experiences in China and India, in addition to providing improved stoves, what
can be done to encourage uptake?
A. Establish national and local policies that encourage the change in stoves and fuels.
B. Involve end users in needs assessment and design approaches.
C. Encourage the development of competitive suppliers and market choice by promoting
demand for bet-

Correct Answer: D. All of these are correct.


Question 8.
What is least likely a potential barrier to using improved sanitation systems in low- and
middle-income countries?
A. Lack of skill in the construction and installation of toilets
B. Lack of NGO involvement
C. Local laws
D. Lack of knowledge of options

Correct Answer: B. Lack of NGO involvement


Question 9.
Improved access to water for hygiene purposes would have the greatest impact on:
A. TB
B. HIV
C. Malaria
D. Scabies

Correct Answer: D. Scabies

Documentinformatie

Geüpload op
4 september 2026
Aantal pagina's
9
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$14.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Favorgrades
3.8
(193)
Verkocht
830
Volgers
376
Items
52663
Laatst verkocht
3 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen