Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 19 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Human Resource Management Exam #1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 19 pagina's

Human Resource Management Exam #1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Voorbeeld van de inhoud

Human Resource Management Exam #1 Questions with
CORRECT Answers (Grade A+)
Question 1:
Equal employment
opportunity

Answer:
- the condition in which all individuals have an equal chance for employment,
regardless of their race, color, religion, sex, age, disability, or national origin.


Question 2:
The Civil Rights Act of - granted all persons the same property

Answer:
rights as white citizens. • The Civil


Question 3:
Rights Act of 1871 granted
feel they have been deprived

Answer:
all citizens the right to sue in federal court if they
of some civil right.


Question 4:
Equal Pay Act (1963)

Answer:
• Men and women in an organization doing the same work must be paid
equally. • Equal is defined in terms of skill, effort, responsibility, and working
conditions


Question 5:
Title VII Civil Rights
Act (1964)

Answer:

,• Prohibits employers from discriminating based on: « Race « Color « Religion
« Sex « National origin • Applies to organizations that employ 15 or more
persons.


Question 6:
Age Discrimination • Prohibits discrimination
in Employment Act discrimination complaints
(ADEA) with the Equal Employment

Answer:
against workers who are over the age of 40. • Age
make up a large percentage of the complaints filed
Opportunity Commission (EEOC).


Question 7:
Vocational Rehabili-
tation Act (1973)

Answer:
Covered organizations must engage in affirmative action for individuals with
disabilities. • Employers are encouraged to recruit qualified individuals with
disabilities and to make reasonable accommodations to them


Question 8:
Vietnam Era Vet-
eran's Readjustment
Act (1974)

Answer:
Requires federal contractors and subcontractors to take affirmative action
toward employing veterans of the Vietnam War. • It covers veterans who
served between August 5, 1964 and May 7, 1975.


Question 9:
Pregnancy Discrimi-
nation Act (1978)

Answer:

, Defines discrimination on the basis of pregnancy, childbirth, or related form
of medical condition to be a form of illegal sex discrimination.
Benefits, including health insurance, should cover pregnancy and related
medical conditions in the same way as other medical conditions.
abilities Act (ADA) of the workplace. Prohibits discrimination based on disability in all
employment


Question 10:
practices. Employers must take steps to accommodate
the act.

Answer:
individuals covered by


Question 11:
Civil Rights Act (1991)

Answer:
• Adds compensatory and punitive damages in cases of discrimination under
Title VII and the ADA. • The amount of punitive damages is limited by the act
and depends on the size of the organization charged with discrimination.


Question 12:
Uniformed Ser-
vices Employment
& Reemployment
Rights Act

Answer:
Employers must reemploy workers who left jobs to fulfill military duties for
up to five years. Should be in the job they would have held if they had not
left to serve in the military.


Question 13:
• Disparate Treat-
ment

Answer:

Documentinformatie

Geüpload op
1 september 2026
Aantal pagina's
19
Geschreven in
2026/2027
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$10.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
EmilyRhodes
4.4
(14)
Verkocht
63
Volgers
1
Items
6540
Laatst verkocht
4 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen