EXAMS 1-4
Maternal Nursing
Actual Questions w/Correct Answers
Galen College of Nursing
What you Will Get:
• 200 verified questions
• Correct answers with Rationales.
• Ideal for exam preparation and concept
reinforcement.
, Preview Pages Below
Get the Complete PDF After Purchase
NUR 231 - EXAMS 1-4 - Maternal Nursing - Actual Questions w/Correct Answers
If you require further clarification
or in need of any study resources,
feel free to Message me.
OPEN FULL ORIGINAL PDF
,Table of Contents
NUR 231 Exam 1 ........................................................................... 2
NUR 231 Exam 2 ......................................................................... 26
NUR 231 Exam 3 ......................................................................... 45
NUR 231 Exam 4 ......................................................................... 67
NUR 231 Exam 1
1. The nurse is preparing to teach a client about the physiological changes that
occur during pregnancy. Which of the following should the nurse teach as an
increased physiological change?
A. Gastrointestinal (GI) contractility
B. Blood pressure
C. Cardiac output
Correct Answer: C. Cardiac output
Expert Rationale:
During pregnancy, there is a significant increase in maternal cardiac output to meet the
metabolic demands of the mother and the developing fetus. This physiological
adaptation begins early in the first trimester, peaks in the second trimester, and remains
elevated until term. Gastrointestinal contractility typically decreases, leading to
symptoms like constipation, whereas blood pressure remains the same or decreases
slightly due to decreased systemic vascular resistance.
, Thenurse
2. The nursehas
hasprovided
provided dietary
dietary teaching
teaching forfor a pregnant
a pregnant client
client with
with iron
iron
deficiencyanemia.
deficiency anemia.Which
Whichofofthe
thefollowing
following meal
meal options
options indicates
indicates thethe client
client
understoodthe
understood theteaching?
teaching?
A. Chicken
A. Chickensalad
saladsandwich
sandwich with
with almonds
almonds andand raisins
raisins
B. Toastedcheese
B. Toasted cheesesandwich
sandwichwith
withcelery
celery sticks
sticks
C. Redbeans
C. Red beanswith
withwhole-grain
whole-grainand
and mixed
mixed greens
greens
D. Oatmeal,
Oatmeal,whole
wholewheat
wheattoast
toastand
andjelly
jelly
Correct Answer:
Correct C.Red
Answer: C. Redbeans
beanswith
withwhole-grain
whole-grainand
and mixed
mixed greens
greens
Expert Rationale:
Expert Rationale:
Red beans
Red beansand andmixed
mixedgreens
greensare
are rich
rich sources
sources of of non-heme
non-heme iron,
iron, andand pairing
pairing themthem with
with
grains provides
whole grains providesadded
addedfiber
fiberand
andessential
essentialnutrients,
nutrients,promoting
promotingiron
ironabsorption.
absorption.
Vitamin C Cfrom
from greens
greensenhances
enhancesnon-heme
non-heme ironabsorption.
iron absorption. The
The other
other options
options contain
contain
less iron
less iron or
or lack
lackcomponents
componentstotoenhance
enhanceiron
ironabsorption.
absorption.
Thenurse
3. The nurseisisteaching
teachinga aclient
client who
who is is
in in
thethe 10th
10th week
week of pregnancy
of pregnancy about
about
sickness.Which
morning sickness. Whichofof the
the following
following should
should thethe nurse
nurse include
include in the
in the
teaching?
teaching?
A. Avoid
A. Avoid all
allfluids
fluidsduring
duringmeals
mealstotoprevent
preventnausea
nausea
B. Eat
B. Eatsmall,
small,frequent
frequentmeals
mealsthroughout
throughoutthe theday
day
C. Increase
C. Increaseintake
intakeofofspicy
spicyand
and fattyfoods
fatty foodstoto settle
settle the
the stomach
stomach
D. Take
D. Takeantiemetic
antiemeticmedication
medicationimmediately
immediatelyupon uponwaking
waking
Correct Answer:
Correct B. Eat
Answer: B. Eatsmall,
small,frequent
frequentmeals
mealsthroughout
throughoutthe
theday
day
Expert Rationale:
Expert Rationale:
The nurse
The nurseshould
shouldteach
teachthe
theclient
clienttotoeat
eatsmall,
small, frequent
frequent meals,
meals, avoid
avoid spicy
spicy andand fatty
fatty
keepcrackers
foods, keep crackersatatbedside
bedsidetotoeateatbefore
before rising,
rising, stay
stay hydrated,
hydrated, andand avoid
avoid an an empty
empty
stomach. Gingerand
stomach. Ginger andvitamin
vitaminB6B6may
mayhelp,
help,and
and severe
severe vomiting
vomiting (hyperemesis
(hyperemesis
gravidarum) should
should be
bereported.
reported.
Thenurse
4. The nurseisisteaching
teachinga aclient
client about
about symptoms
symptoms to report
to report during
during herher pregnancy.
pregnancy.
Which of
Which ofthe
thefollowing
followingstatements
statementsby bythe
theclient
client indicates
indicates a correct
a correct understanding
understanding
teaching?
of the teaching?
,A. “If
A. “If II have
haveany anyfluid
fluidleaking
leakingfrom
frommy
myvagina,
vagina,I must
I mustcall
call the
the clinic
clinic immediately”
immediately”
B. “I’ll report
B. “I’ll report increased
increasedfrequency
frequencyofofurination”
urination”
C. “Nauseashould
C. “Nausea shouldbebereported
reportedimmediately”
immediately”
D. “If
“If II feel
feel tired
tired after
after resting,
resting,IIshould
shouldreport
reportititimmediately”
immediately”
Answer: A.
Correct Answer:
Correct “If II have
A. “If haveany
anyfluid
fluidleaking
leakingfrom
frommy
myvagina,
vagina,I must
I mustcall
call the
the clinic
clinic
immediately”
Expert Rationale:
Expert Rationale:
Sudden or
Sudden or continuous
continuousleakage
leakageofoffluid
fluidmay
mayindicate
indicaterupture
ruptureofofmembranes,
membranes, increasing
increasing
for infection or
the risk for or preterm labor, andand requires
requires prompt
prompt evaluation.
evaluation.Increased
Increased
urination and fatigue are common
common discomforts;
discomforts;nausea
nauseaisisexpected
expectedin in the
the first
first trimester
trimester
unless severe.
unless severe.
Thecharge
5. The chargenurse
nurseisisdiscussing
discussing probable
probable signs
signs of pregnancy
of pregnancy with with a newly
a newly hiredhired
nurse. The
nurse. Thenewly
newlyhired
hirednurse
nursecorrectly
correctly identifies
identifies which
which of the
of the following
following as aas a
probable sign
probable signof
ofpregnancy?
pregnancy?
A. Goodell
A. Goodellsign
sign
B. Breast
B. Breasttenderness
tenderness
C. Fetal
C. Fetalheart
heartrate
rate(FHR)
(FHR) detected
detected onon doppler
doppler
D. Negative
D. Negativeserum
serumpregnancy
pregnancytest
test
Answer: A.
Correct Answer:
Correct Goodellsign
A. Goodell sign
Expert Rationale:
Expert Rationale:
probable sign
A probable sign of
of pregnancy
pregnancyisisan
anobjective
objectivefinding
findingstrongly
stronglysuggestive
suggestive
of of pregnancy.
pregnancy.
Goodell sign
Goodell sign(softening
(softeningof
ofthe
thecervix)
cervix)isisa a classic
classic probable
probable sign.
sign. Breast
Breast tenderness
tenderness is a is a
sign, FHR
presumptive sign, FHRdetection
detectionisisa positive
a positive sign,
sign, andand a negative
a negative pregnancy
pregnancy testtest rules
rules
out pregnancy.
Thenurse
6. The nurseisistalking
talkingtotoa aclient
clientwho
who is is
1818 weeks
weeks pregnant
pregnant about
about preparing
preparing herher
7- 7-
year-old daughter
year-old daughterforforthe
thenewnewsibling.
sibling.Which
Which ofof the
the following
following recommendations
recommendations is is
best for
best for the
the nurse
nurseto tomake
makebasedbasedonon the
the child’s
child’s age?
age?
A. “Tell
A. “Tell your
yourdaughter
daughterthe
thestory
storyofofher
herown
ownbirth”
birth”
B. “Use
B. “Useyour
yourpregnancy
pregnancyasasa a way
way to to begin
begin basic
basic humanhuman sexuality”
sexuality”
C. “Teach
C. “Teachyouryourdaughter
daughterhow
howtotohold
holdand
andtalk
talktotothe
thebaby
babyusing
usingherher favorite
favorite doll”
doll”
D. “Wait
D. “Wait toto discuss
discussthe
thebirth
birthofofthe
thebaby
babyuntil
untilyour
yourdaughter
daughterasks
asks about
about it”it”
, NUR 231
NUR 231Exam
Exam2 2
Thenurse
1. The nurseisisteaching
teachinga aclient
client with
with Diabetes
Diabetes Mellitus
Mellitus (Type
(Type 1) who
1) who justjust delivered
delivered
baby. Which
a healthy baby. Whichofofthe
thefollowing
followinginformation
informationshould
should the
the nurse
nurse include
include in the
in the
client's teaching?
client's teaching?
A. Change
A. Changetotooral
oralhypoglycemia
hypoglycemiamedications
medications that
that will
will control
control sugar
sugar levels
levels better
better than
than
insulin
B. Urine
B. Urine should
shouldbe
bechecked
checkedfor
forketones
ketonesevery
every time
time thethe client
client voids
voids
C. Due
C. Duetotohormonal
hormonalchanges
changesafter
afterdelivery,
delivery,the
theneed
need forfor insulin
insulin may
may decrease
decrease
D. Feed
D. Feedthe
thebaby
babyformula
formulasince
sinceinsulin
insulinreceived
received through
through breastfeeding
breastfeeding maymay cause
cause lowlow
sugar
Correct Answer:
Correct C
Answer: C
Expert Rationale:
Expert Rationale:
hormonal shifts
Postpartum hormonal shifts can
canreduce
reduceinsulin
insulinresistance,
resistance, leading
leading toto a decreased
a decreased
requirement for exogenous insulin. Clients
exogenous insulin. Clientsshould
shouldbe beeducated
educatedabout
about this
this change
change to to
hypoglycemiaand
avoid hypoglycemia andmaintain
maintainappropriate
appropriateglycemic
glycemiccontrol.
control.Oral
Oralhypoglycemics
hypoglycemics areare
not typically used
usedin
inType
Type11diabetes,
diabetes,andandinsulin
insulin does
does not
not pass
pass into
into breast
breast milk
milk in in
infant.
amounts that would harm the infant.
Thenurse
2. The nurseisiscaring
caringfor
forthe
thefollowing
following clients
clients in the
in the postpartum
postpartum unit.
unit. Which
Which
shouldthe
client should thenurse
nurseseeseefirst?
first?
A. Multipara
A. Multipara mother
mother who
who has
hassaturated
saturated22perineal
perinealpads
padsininone
one hour
hour
B. Primipara
B. Primiparamother
mother who
whodelivered
delivered33hours
hoursago
agoand
andis is having
having difficulty
difficulty getting
getting the
the baby
baby
to the
to latch on to the breast
breast
C. Primipara
C. Primiparamother
motherrequesting
requestinghelp
helpwith
withrepositioning
repositioningherherbaby
babytotodecrease
decrease incisional
incisional
cesareandelivery
pain from a cesarean delivery
D. Multipara
D. Multipara mother
mother who
who delivered
delivered16
16hours
hoursago
agoand
andisisexperiencing
experiencing abdominal
abdominal
and sweating
cramping and sweating
Correct Answer:
Correct A
Answer: A
Expert Rationale:
Expert Rationale:
Saturation of
Saturation of two
two perineal
perineal pads
padswithin
withinone
onehour
hourindicates
indicatespossible
possiblepostpartum
postpartum
hemorrhage, aa potentially
potentially life-threatening
life-threatening complication
complicationrequiring
requiringimmediate
immediateassessment
assessment
, Thistakes
and intervention. This takespriority
priorityover
overbreastfeeding
breastfeedingdifficulties,
difficulties,positioning
positioning
expected afterpains.
discomfort, or expected afterpains.
Thenurse
3. The nurseisisassigned
assigned clients
clients who
who delivered
delivered within
within thethe
lastlast 24 hours
24 hours and and
just just
received the
received thechange
changeofofshift
shiftreport.
report.Which
Which ofof
thethe following
following clients
clients should
should the the
nurse assess
nurse assessfirst?
first?
A. The
A. Theclient
clientwho
whoreports
reportsdiscomfort
discomfortininthe
theperineal
perinealarea
areafrom
fromananepisiotomy
episiotomy
B. The
B. Theclient
clientwho
whohas
hasa atemperature
temperatureofof100.3°F
100.3°F orally
orally
C. The
C. Theclient
clientwho
whoreports
reportspassing
passinga a dime-sized
dime-sized clot
clot with
with thethelastlast void
void
D. The
D. Theclient
clientwho
whohas
haschanges
changes inin pulse
pulse from
from 7676to to
100100
Correct Answer:
Correct D
Answer: D
Expert Rationale:
Expert Rationale:
Tachycardia,especially
Tachycardia, especiallywhen
whencorrelated
correlatedwith
withrecent
recent postpartum
postpartum status,
status, may
may suggest
suggest
signsof
early signs ofhemorrhage
hemorrhageororinfection,
infection,necessitating
necessitatingurgent
urgentassessment.
assessment. A dime-sized
A dime-sized
can be
clot can benormal,
normal,and
andmild
mildperineal
perinealdiscomfort
discomfortororaalow-grade
low-gradefever
fever are
are not
not
immediately life-threatening.
Thenurse
4. The nurseisiscaring
caringfor
fora a client
client who
who gave
gave birth
birth 18 18 hours
hours ago.
ago. TheThe client
client reports
reports
that her nipples
that aregetting
nipples are gettingtender
tenderand
andthe
thebaby
babyisisnot
notbreastfeeding
breastfeeding well.
well. Which
Which
following responses
of the following responsesisis appropriate
appropriate byby
thethe nurse?
nurse?
A. "Apply
A. "Applyaasmall
smallamount
amountofoftopical
topicalbreast
breastcream
creamtoto help
help with
with the
the discomfort"
discomfort"
B. "Make
B. "Makesure suretotocompress
compressthe thebreast
breastsoso the
the baby
baby cancan
getget
an an adequate
adequate amount
amount of of
tissue into
breast tissue into the
the mouth."
mouth."
C. "Wait
C. "Waituntil
until the
thebaby
babyisiscrying
cryingtotoshow
showhunger,
hunger,then
thenbreastfeed
breastfeed toto help
help improve
improve
latching."
D. "Try
D. "Try removing
removingthe theinfant's
infant'sclothing
clothingand
andputting
puttingthe
thebaby
babyskin
skintotoskin
skinononyour
yourchest."
chest."
Correct Answer:
Correct D
Answer: D
Expert Rationale:
Expert Rationale:
Early skin-to-skin
Early skin-to-skincontact
contactpromotes
promoteseffective
effectivebreastfeeding
breastfeeding byby facilitating
facilitating infant
infant rooting
rooting
latch-on reflexes,
and latch-on reflexes,which
whichcan
canreduce
reducenipple
nipple tenderness
tenderness and and improve
improve feeding.
feeding. ThisThis
intervention supports bonding and and stimulates
stimulates milk
milk flow,
flow, enhancing
enhancingsuccessful
successful
initiation. Waiting
breastfeeding initiation. Waiting until
until the
the baby
baby isiscrying
crying(C)
(C)is is too
too late
late and
and cancan worsen
worsen
latching difficulties.
Thenurse
5. The nurseisiscaring
caringforfora a client
client whowho ishour
is 1 1 hour postpartum
postpartum andand observes
observes a a
amount of
moderate amount of lochia
lochiarubra
rubraand andseveral
severalsmall
small clots
clots onon
thethe client's
client's perineal
perineal
pad. The
pad. Thefundus
fundusisismidline
midlineand and firm
firm atat the
the umbilicus.
umbilicus. Which
Which of the
of the following
following
actions should
actions shouldthe
thenurse
nurseimplement?
implement?
, NUR 231
NUR 231Exam
Exam3 3
Thenurse
1. The nurseisisperforming
performingananassessment
assessmentonon
an an adolescent
adolescent client.
client. Which
Which
behavior suggests
behavior suggestsappropriate
appropriatepsychosocial
psychosocial development
development in this
in this client?
client?
A. Prefers
A. Preferstotospend
spendtime
timealone
alone
B. Thinks
B. Thinksabout
aboutpeers'
peers'opinions
opinionsofofthem
them
C. Avoidsdiscussing
C. Avoids discussingfeelings
feelingsororthoughts
thoughts
D. Shows
D. Showsexcessive
excessive dependence
dependence onon parents
parents
Correct Answer:
Correct B
Answer: B
Expert Rationale:
Expert Rationale:
Adolescentstypically
Adolescents typicallydisplay
displayincreased
increased concern
concern forfor peer
peer acceptance
acceptance andand social
social identity,
identity,
psychosocialdevelopment
reflecting normal psychosocial developmentduring
duringthis
thisstage.
stage.Peer
Peer approval
approval
influencesadolescents'
significantly influences adolescents'self-esteem
self-esteem and
and decision-making
decision-making processes.
processes. Option
Option
suggestssocial
A suggests socialwithdrawal,
withdrawal,option
optionCCindicates
indicates poor
poor emotional
emotional expression,
expression, and and option
option
reflects regression
D reflects regressionrather
ratherthan
thanhealthy
healthydevelopmental
developmentalprogression.
progression.
Thenurse
2. The nurseisisperforming
performinga anutritional
nutritionalassessment
assessment onon
an an adolescent
adolescent client.
client.
Which client
Which clientstatement
statementbest
bestindicates
indicatesthat
thatthe
theclient's
client's diet
diet is is healthy?
healthy?
A. "I
A. "I avoid
avoidvegetables
vegetablesbecause
because I don't
I don't like
like them."
them."
B. "I
B. "I drink
drink four
four glasses
glassesofofwater
waterdaily."
daily."
C. "My
C. "Myparents
parentsmake
makesure
sureI drink
I drink8 8glasses
glasses of of water
water daily."
daily."
D. "I
D. "I rarely
rarely eat
eatbreakfast
breakfastbecause
becauseI'm I'mnot
nothungry."
hungry."
Correct Answer:
Correct C
Answer: C
Expert Rationale:
Expert Rationale:
Adequate hydration
Adequate hydration isisaafundamental
fundamentalcomponent
componentofofaahealthy
healthydiet,
diet,and
and consuming
consuming
approximately 88 glasses
glassesofofwater
waterdaily
dailyisisconsistent
consistent with
with recommended
recommended fluid
fluid intake
intake forfor
adolescents. StatementAAreflects
adolescents. Statement reflectsinadequate
inadequatevegetable
vegetable intake,
intake, statement
statement B indicates
B indicates
suboptimal hydration, and
and statement
statement DDsuggests
suggestsinconsistent
inconsistentmeal
mealpatterns
patterns thatmay
that may
compromise nutritional
nutritional status.
status.
, Thenurse
3. The nurseisiseducating
educatingnew
new parents
parents about
about immunizations
immunizations andand immunity.
immunity. Which
Which
indicatesthe
statement indicates theneed
needfor
foradditional
additionalteaching?
teaching?
A. "Active
A. "Activeimmunity
immunityisiswhat
whatmymychild
childgets
getsfrom
fromme meandandis is short-term
short-term protection."
protection."
B. "Vaccines
B. "Vaccineshelp
helpmy
mychild
childdevelop
develop immunity
immunity byby stimulating
stimulating their
their own
own immune
immune system."
system."
C. "Passiveimmunity
C. "Passive immunityprovides
providesimmediate
immediatebut buttemporary
temporaryprotection."
protection."
D. "Some
"Someimmunizations
immunizationsrequire
requiremultiple
multipledoses
dosestotobebeeffective."
effective."
Correct Answer:
Correct A
Answer: A
Expert Rationale:
Expert Rationale:
This statement
This statementisisincorrect
incorrectbecause
becauseactive
active immunity
immunity is is generated
generated byby
thethe individual's
individual's own
own
response after
immune response after exposure
exposuretotoan
anantigen
antigenororvaccine
vaccine and
and typically
typically provides
provides long-
long-
Passiveimmunity,
lasting protection. Passive immunity,such
suchasasmaternal
maternalantibodies
antibodies passed
passed during
during
providesshort-term
pregnancy, provides short-termprotection.
protection.The
Theparent
parenthas hasconfused
confusedactive
active and
and passive
passive
immunity, requiring
immunity, requiring corrective education.
corrective education.
Thenurse
4. The nursehas
hasadministered
administereda a prescribed
prescribed analgesic
analgesic to atopreschool
a preschool child.
child. Which
Which
action should
action shouldthe
thenurse
nursetake
taketotoassess
assess the
the effectiveness
effectiveness of this
of this medication?
medication?
A. Ask
A. Askthe
thechild
childtotodescribe
describethethelocation
locationofofthe
thepain
pain
B. Use
B. UsethetheWong-Baker
Wong-BakerFACES FACES PainPain Rating
Rating Scale Scale
C. Observe
C. Observechanges
changesininvital
vital signs
signs only
only
D. Wait
D. Wait 33hours
hoursbefore
beforereassessing
reassessingthe the child's
child's comfort
comfort level
level
Correct Answer:
Correct B
Answer: B
Expert Rationale:
Expert Rationale:
The Wong-Baker
The Wong-BakerFACES
FACES Pain
Pain Rating
Rating Scale Scale is a validated
is a validated pain assessment
pain assessment tool tool
appropriate for preschool children, allowing
preschool children, allowingthemthemto toself-report
self-reportpain
painintensity
intensitythrough
through
facial expressions.
expressions.This
Thisfacilitates
facilitatesanan accurate
accurate assessment
assessment of analgesic
of analgesic effectiveness
effectiveness
beyond objective
objectivemeasures
measureslike likevital
vitalsigns,
signs, which
which cancan
bebe influenced
influenced by by other
other factors.
factors.
Preschool childrenlack
Preschool children lackthe
thecognitive
cognitiveability
abilitytotoreliably
reliablydescribe
describe pain
pain location
location verbally.
verbally.
Thenurse
5. The nurseisisworking
workingininanan emergency
emergency triage
triage area
area where
where a parent
a parent brings
brings in ain a
child and
child andstates,
states,"I"Ithink
thinkshe
shegot
gotinto
intomy
my mother's
mother's medicine."
medicine." After
After determining
determining
medication the
the medication the child
childingested,
ingested,which
whichaction
action should
should thethe nurse
nurse perform
perform next?
next?
A. Induce
A. Inducevomiting
vomiting
B. Contact
B. Contactpoison
poisoncontrol
controlcenter
center
C. Observe
C. Observethe
thechild
childfor
forsymptoms
symptoms
D. Administer
D. Administer activated
activatedcharcoal
charcoalimmediately
immediately
, NUR 231
NUR 231Exam
Exam4 4
Thenurse
1. The nurseisiscaring
caringfor
fora a child
child who
who has
has leukemia
leukemia with
with a white
a white blood
blood cellcell (WBC)
(WBC)
count of
count of <<1000
1000mm.
mm.Which
Whichofof thethe following
following should
should thethe nurse
nurse include
include in the
in the
child’splan
child’s planofofcare?
care?
A. Administer
A. Administer prescribed
prescribedinfluenza
influenzavaccination.
vaccination.
B. Assign
B. Assignthethechild
childtotoaaroom
roomwith
withother
otherchildren.
children.
C. Allow
C. Allowthe
thechild
childto
toplay
playwith
withother
otherchildren
childrenwho
whododonot
nothave
havea a fever.
fever.
D. Use
D. Usesterile
steriletechniques
techniquesfor forany
anyprocedures.
procedures.
Correct Answer:
Correct D
Answer: D
Expert Rationale:
Expert Rationale:
WBCcount
A WBC countofof<<1,000/mm³
1,000/mm³indicates
indicates severe
severe neutropenia,
neutropenia, placing
placing thethe child
child at high
at high riskrisk
for infection. Implementing sterile techniques
techniques for
for all
allprocedures
proceduresisiscrucial
crucialtotominimize
minimizethe the
pathogens. Live
risk of introducing pathogens. Liveimmunizations
immunizationssuch suchasasinfluenza
influenza should
should bebe avoided
avoided
until immune function is improved.
improved. The
Thechild
childshould
shouldhave havelimited
limitedcontact
contactwith
withothers,
others,
especially groupsor
especially groups orchildren
childrenwith
withany
anypossible
possibleillness.
illness. This
This is alignment
is in in alignment withwith
thethe
recommendations
recommendations for for immunocompromised
immunocompromised pediatric
pediatric patients.
patients.
Thenurse
2. The nurseisisproviding
providing aa teaching
teaching session
session to the
to the health
health care
care staff
staff regarding
regarding
osteosarcoma.Which
osteosarcoma. Whichofofthe
thefollowing
following statements
statements byby
anan attendee
attendee indicates
indicates a need
a need
additional teaching?
for additional teaching?
A. “A
A. “Acommon
commonclinical
clinicalmanifestation
manifestationisislimping
limpingif ifa aweight-bearing
weight-bearinglimblimbis is affected.”
affected.”
B. “The
B. “Thesternum
sternumisisthe
themost
mostcommon
commonsite siteofofthis
thissarcoma.”
sarcoma.”
C. “Children
C. “Childrentypically
typicallyexperience
experiencepain
painatatthethe primary
primary tumor
tumor site.”
site.”
D. “In
D. “In the
the early
earlystage,
stage,the
thesymptoms
symptomsofofthis thisdisease
disease areare usually
usually attributed
attributed to to normal
normal
growing pains.”
pains.”
Correct Answer:
Correct B
Answer: B